Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Bečić: Opštinske resurse staviti u funkciju popravljanja životnog standarda Nikšićana

Bečić čestitao Dan opštine Nikšić

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, i svim građankama i građanima Nikšića, čestitam 18. septembar, Dan opštine, poručio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Činjenica da se kolektivno pamćenje grada pod Trebjesom opredijelilo da za svoj praznik uzme upravo dan oslobođenja ubjedljivo svjedoči o vjekovnoj želji za slobodom njegovih građana. Ta želja kroz vrijeme mijenja svoje oblike i načine borbe za njeno ostvarenje, ali njena osnovna supstanca ostaje uvijek nepromijenjena”, naveo je Bečić u čestitci.

U današnjem kontekstu, prema riječima lidera Demokrata, “to je borba za oslobođenje svih potencijala i znanja da se oni upotrijebe u korist opšteg dobra svih građana Nikšića i Crne Gore”.

“Uvjeren sam da lokalna samouprava ima i znanja i sposobnosti da sve resurse nikšićke opštine stavi u funkciju popravljanja kvaliteta i standarda života njenih sugrađana. Tome značajno može doprinijeti i status univerzitetskog, kulturnog i sportskog centra, po kojem je prepoznat. Kao takav, on je permanentni generator novih saznanja i vještina koji mogu služiti razvoju Nikšića u savremenom dobu. Na kraju, uz želju da se takvi ciljevi u kontinuitetu ostvaruju, predstavnicima lokalne vlasti i svim građankama i građanima Nikšića, još jednom, najiskrenije čestitam Dan opštine”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve