Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Batrićević: Vladu ne može oprati Jadransko more, neka ne očekuju zahvalnost, kritički duh neće ugasiti

''Sramotno je što su ovoliko mjeseci ćutali, slušajući kvarne nebuloze ministra Rusofila, koji finansira privatne vjerske škole''

Odluka Vlade Crne Gore, da danas ispoštuje Zakon koji je donešen prije nekoliko mjeseci, čisti je dokaz diskriminacije Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, kaže za Antenu M profesor na FCJK Boban Batrićević.

Zaposlenima na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost plate će biti uvećane, odnosno usklađene sa onima kakve ima kadar na Univerzitetu Crne Gore, danas je odlučila Vlada.

“Ne može tu nakaradnu skupinu, koja razvaljuje institucionalne temelje države kojom upravlja, oprati Jadransko more.

Sramotno je što su ovoliko mjeseci ćutali, slušajući kvarne nebuloze ministra Rusofila, koji finansira privatne vjerske škole.

Sramotni su i premijer i svi ministri takve Vlade”, rekao je Batrićević.

On je poručio Vladi da ne očekuju zahvalnost od FCJK.

“Mi s takvima s prezirom komuniciramo, ali nikad nećemo dozvoliti da nam se igraju s pravima i diskriminišu nas.

A pogotovo neće ugasiti naš kritički duh, u to neka budu sigurni, odgovaraće za svaki svoj antidržavni akt koji čine evo dvije i po godine”, poručuje Batrićević.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
E viva
24.11.2022-21:18 21:18

Osiječki doktor Čirgić je najpametniji živi montenegrin koji je afirmisao dva naša slova po čemu je nas jezik posto poznat na planeti. U tome mu je pomogo I doktor Batrićević koji je najače živo montenegrinsko pero. Sramota je da ovaj najpoznatiji fakultet za crnogorski jezik u svijetu nije visoko na Šangajskoj listi a mozda ga tamo i nema.