Dekan Filzofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Goran Barović kazao je da očekuje ove godine maksimalnu popunjenost na svim studijskim programima master studija, s obzirom na to da se upisuju po reformisanom modelu i da će svi upisani studenti biti na budžetu.

Foto: UCG

On je kazao da će master studije na ovom fakultetu biti kompatibilne sa većinom evropskih i svjetskih studija, zahvaljujući reformama koje je Univerzitet sproveo.

“Osnovne studije Univerziteta Crne Gore po reformisanom modelu otpočele su sa radom 2017/18. godine i kao logičan slijed nastavka školovanja školske 2020/21. godine stekli su se uslovi za upis na master studije”, kazao je Barović.

Prema njegovim riječima, na svim studijskim programima Filozofskog fakulteta je planiran upis na master studije u skladu sa brojem svršenih studenata osnovnih studija, a predviđeni broj za konkurs na ovim studijama je 165.

Riječ je o sljedećim studijskim programima: Filozofija, Sociologija, Istorija, Geografija, Predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Pedagogija i Psihologija.

“Izuzetak čine Studijski program za obrazovanje učitelja u Nikšiću i Studijski program obrazovanje učitelja na albanskom jeziku, koji se izvodi u Podgorici, za koje neće biti raspisan konkurs, jer su oni već akreditovani kao programi po sistemu studiranja 5+0 i njihovi svršeni studenti dobijaju master diplomu”, kazao je Barović.

Kad je riječ o studentima koji završavaju specijalističke studije po starom programu i raspisivanju konkursa za jednogodišnje master studije na koje imaju zakonsko pravo, Barović navodi da će nadležne službe Univerziteta Crne Gore donijeti odluku o ovom pitanju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve