Ponedjeljak, 28 Novembra, 2022
Rubrika:

Baranima uručeno još 1.700 paketa pomoći

Uručili 1.700 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu

Na inicijativu predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, Udruženje privrednika Bara organizovalo je akciju prikupljanja donacija privrednika za obezbjeđivanje humanitarne pomoći najugroženijim sugrađanima, nakon čega su opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bar uručili 1.700 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za ličnu higijenu, saopšteno je danas iz barske uprave.

Foto: cdm

Raičević je zahvalio Udruženju privrednika koje je na inicijativu Opštine Bar vrlo brzo odreagovalo.

“Danas smo u prilici da uručimo blizu 1.700 paketa pomoći koje će volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta u narednim danima po teritoriji naše opštine, u svih 12 mjesnih zajednica, dijeliti svima koji su stanju socijalne potrebe”, rekao je predsjednik Opštine Bar.

Ta donacija je, kako je rekao, i kruna njihove dobre saradnje koju imaju sa Udruženjem privrednika, u nedjelji kada nas očekuje proslava Međunarodnog dana Crvenog krsta, najznačajnije humanitarne organizacije na planeti Zemlji, koja je u trenutku pandemije pokazala svoju punu snagu i funkciju.

“Zahvaljujući vrijednom i posvećenom radu opštinske organizacije Crvenog krsta i volonterima, mi na sebi svojstven način, mislim prije svega na barsku solidarnost, s obzirom na to da je već u prvim danima pandemije korona virusa taj talas solidarnosti pokrenut upravo ovdje sa teritorije naše opštine, gdje su privrednici grada Bara finansijski pomogli Opštu bolnicu u Baru, a u kontinuitetu pomažu i opštinsku organizaciju Crvenog krsta”, kazao je Raičević.

Prethodno su sa nivoa lokalne uprave pokrenute brojne akcije obezbjeđivanja pomoći, kada je Opština Bar obezbijedila 200 paketa za najugroženije stanovnike, iseljenici iz dijaspore donaciju u protivvrijednosti od 500 paketa, a prikupljene su i značajne donacije privrednih subjekata.

Predsjednik Opštine Bar istakao je da je na temelju dobre saradnje s privrednicima želja lokalne uprave formiranje Savjeta za ekonomski razvoj, te je najavio razmatranje seta mjera za podsticaj privredi na lokalnom nivou.

“Ovo je jedinstvena prilika da najavim da ćemo na temeljima te dobre saradnje koju imamo u narednim danima i mjesecima govoriti o nečemu što jeste obaveza i želja lokalne uprave – formiranje Savjeta za ekonomski razvoj naše Opštine, gdje ćemo opet, zajedničkim djelovanjem, učiniti da se stvore i bolji i povoljniji uslovi za razvoj privrede. Mi ćemo već danas na Kolegijumu Skupštine govoriti o setu mjera koje je lokalna uprava pripremila kao mjere podsticaja privredi našega grada, s ciljem da opet svi zajedno podijelimo taj teret kao što ga dijelimo i danas, u želji da posljedice ove krize smanjimo koliko to bude bilo moguće”, rekao je Raičević.

Predsjednik Udruženja privrednika Bara Rade Vujačić kazao je da se Udruženje odazvalo na poziv predsjednika Opštine i Crvenog krsta, i da su se privrednici organizovali za samo 24 časa i prikupili donaciju od skoro 1.700 paketa vrijednosti oko 35.000 eura.

Vujačić je zahvalio svim privrednicima Bara bez izuzetka na doprinosu ne samo u ovoj akciji, nego i u drugim akcijama, jer iako pogođeni ovom krizom daju doprinos socijalno ugroženom stanovništvu.

Predsjednik Udruženja privrednika Bara zahvalio je Opštini Bar na preduzetim mjerama za vrijeme pandemije, kao i volonterima koji su dali sebe da dopreme pomoć ljudima kojima je najpotrebnija.

Privrednik Janko Pešić zahvalio je svim privrednicima i volonterima na saradnji u organizaciji akcija, kao i direktoru Opšte bolnice Bar Dragoslavu Tomanoviću na saradnji u ranijoj akciji prikupljanja donacija za bolnicu koja je regionalni centar za crnogorsko primorje za borbu protiv COVID-19.

Privrednik Elvir Kalamperović rekao je da je Udruženje privrednika brzo reagovalo na poziv predsjednika Opštine Bar i da su prepoznali značaj pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

On je istakao zadovoljstvo što su privrednici u mogućnosti da pomognu i ugroženom stanovništvu i medicinskim radnicima, i potvrdio spremnost da sa sličnim akcijama nastave i ubuduće.

Generalna sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta Bar Zorica Crnčević kazala je da je ovo potvrda solidarnosti i humanog gesta Udruženja privrednika i Opštine Bar i zahvalila je na donaciji u ime porodica koje će biti korisnici ove pomoći.

IzvorCdM

Najnovije

Jak zemljotres pogodio Zenicu

Zemljotres jačine 4,6 stepen po Rihteru registrovan je jutros u 08:49 sati blizu Zenice. Građani javljaju da je potres bio jak i da je trajao...

Pobjede Milenijuma i SC Derbija, u utorak i srijedu preostala tri meča 6. kola

Košarkaši Milenijuma Kodio pobijedili su u šestom kolu I A MCKL. Milenijum je slavio u Herceg Novom protiv Primorja 1945 80:69. Sjajan meč odigrao je Luka...

HRA: Izbor sudija Ustavnog suda dokaz legitimiteta države

Akcija za ljudska prava (HRA) poziva poslanice i poslanike da bez odlaganja izaberu sudije Ustavnog suda, poručuju iz te NVO. Crna Gora, kako su naveli,...

Na zahtjev Mandića i Kneževića odloženo suđenje za pokušaj državnog udara

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 29. novembar zbog današnjih parlamentarnih obaveza...

Stojanović: Nema bojazni da će Alimentacioni fond zaživjeti na pravi način

Državni sekretar Ministarstva rada i socijalnog staranja Darko Stojanović kazao je da će taj Vladin resor uraditi sve da se otklone prepreke i nedoumice...

Najčitanije

Povezano

Bar primjer saradnje i povezivanja

Opština Bar obilježila je 24. novembar nizom svečanosti i manifestacija. Proslavu su, navode iz opštine, posebno uveličali njihovi prijatelji, pobratimski gradovi Bara iz više država...

Saobraćajna nezgoda na raskrsnici u Baru, četiri osobe povrijeđene

Četiri osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 14.35 časova dogodio na raskrsnici u Baru. U udesu su učestvovala dva vozila. FOTO: Portal Jedro Portal...

Resor Ane Novaković Đurović uprkos zabrani inspekcije dozvolio gradnju

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, na čijem je čelu Ana Novaković Đurović, donijelo je rješenje kojim se usvaja žalba firme – investitora hotela...

Raičević: Bar je mjesto života, brinućemo o gradu i građanima uprkos svemu i svakome

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poželio je dobrodošlicu svim prisutnima na ovaj svečani događaj, u danu kada se slavi godišnjica oslobođenja Bara od fašizma,...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve