Velike količine padavina uslovile su zamućenje vode u kotorskim izvorištima, pa je zato potrebno vodu za piće prokuvavati prije upotrebe. Vodu je prije upotrebe potrebno prokuvati i u Baru.

“Neophodno je vodu za piće prokuvavati prije upotrebe na cijelom području kotorske opštine, bez obzira što se ona uredno hloriše”, kazali su Skala radiju iz preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

Redovno se prati stanje vode u izvorištima.

Na pitanje što je sa vodom iz Regionalnog vodovoda, saopšteno je da se redovno, shodno ugovoru, iz ovog sistema uzima 20 sekundnih litara vode.

Nije se u ovom trenutku razmišljalo o uzimanju novih količina vode iz Regionalnog vodovoda, jer se još ne zna kakvo je stanje na njihovim vodoizvorištima, ali i zbog činjenice što su kotorski rezervoari zamućeni.

To znači, kazali su iz kotorskog Vodovoda, da je neophodno prvo da se isprazne rezervoari, a za to je potrebno vrijeme.

Stanje se redovno prati, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Voda za piće nije ni u Baru

Usljed obilnih kišnih padavina na teritoriji opštine Bar, izvorišta Kajnak i Brca povećala su mutnoću vode u gradskoj mreži, saopšteno je iz JP Vodovod i kanalizacija.

Voda sa ovih izvorišta trenutno nije za piće, piše Jedro.

Sa ovih vodoizvorišta se snabdijevaju potrošači užeg centra grada, zatim naselja Bjeliši, Ahmetov brijeg, Popovići, Marovići, Polje, Stari Bar – barake, Podgrad, Baukovo, Gretva, Rena, Gornja Čeluga, Žukotrlica i Sutomore.

Komentari

avatar