Kako saopštavaju iz ove opštine, na ime poreza i doprinosa na zarade zaposlenih tada je konstatovan dug u iznosu od 1.898.672 eura, dug JP Komunalne djelatnosti od 4.088.466 i dug JP Vodovod i kanalizacija od 334.187 eura.

Foto: rtcg

“Ugovorom o reprogramu bilo je predviđeno da Opština izmiri ukupni iznos od 6.321,325 eura za period od pet godina, počev od jula 2015, zaključno s junom 2020. godine. Ove obaveze stavljene su u vrh prioriteta Opštine i redovno su izmirivane, u mjesečnim anuitetima od potpisivanja do danas, pokazujući time veliku fiskalnu disciplinu, što je dovelo do ostvarenja konsolidacije opštinskih finansija”, navodi se u saopštenju.

Posljednja rata, kako ističu, od 158.033 eura izmirena je danas, čime je Opština Bar okončala obaveze po reprogramu poreskog duga.

Podjećaju da je Vlada Crne Gore u februaru 2015. odobrila reprogram poreskog duga po osnovu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, na osnovu čega je Ministarstvo finansija sa 14 opština sklopilo ugovore o reprogramu duga.

“Opština Bar, koja je ugovor zaključila s najkraćim rokom, od pet godina, prva je koja je izmirila obaveze, i sada je bez dugovanja po tom osnovu”, naglašavaju u Opštini Bar.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve