Bar: Većina čempresa posječena, intervenisala policija, privedeno nekoliko osoba (VIDEO)

U dvorištu barske Gimnazije “Niko Rolović”, gdje je planirana izgradnja vrtića, rano jutros je počela sječa čempresa. U dvorištu Gimnazije okupili su se nezadovoljni građani.

Foto: Demokrate

Policija je morala da interveniše i neke građane koji su pokušali da spriječe sječu drveća je iznijela iz dvorišta, prenose mediji. Policija je privela nekoliko građana.

“>

Predstavnici Grupe građana, koji se protive izgradnji, saopštili su da je akcija počela jutros rano i da je posječena većina stabala.

Oni su pozvali građane da im se u što većem broju pridruže kako bi ih zaustavili u namjeri.

Kamen temeljac za izgradnju vrtića u Baru, vrijednog oko 2,5 miliona eura, postavljen je 15. oktobra. Toga dana počela su negodovanja srednjoškolaca, a nekoliko dana kasnije i protesti Grupe građana, kako bi se zaustavila sječa oko 80 stabala čempresa, koja se nalaze između zgrada gimnazije i osnove škole u samom srcu grada.

Predstavnici građanske Inicijative iz Bara, 20. decembra, podnijeli su tužbu Upravnom sudu kojom traže ukidanje Rješenja Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) kojim je izdata građevinska dozvola za izgradnju vrtića i jaslica.

Grupa građana od početka je bila jasna-jesu za izgradnju vrtića, ali na drugoj lokaciji, jesu za izgradnju vrtića, ali ne da učenici dvije škole ostanu bez školskog dvorišta.

Uprkos tome, odbornici barske Skupštine potvrdili su namjeru da vrtić bude izgrađen na toj lokaciji.

“>

 

Komentari

avatar