Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Bar: 850.000 eura za lokalnu kulturu

Bar je uvijek bio prepoznatljiv centar kulture, zabave i različitih kulturno-umjetničkih manifestacija, a tu tradiciju Bar pažljivo njeguje i danas, saopšteno je iz Opštine

Bar je uvijek bio prepoznatljiv centar kulture, zabave i različitih kulturno-umjetničkih manifestacija, a tu tradiciju Bar pažljivo njeguje i danas, saopšteno je iz Opštine.

“Barski Ljetopis kruna je barske kulture, koji okuplja svjetska imena pozorišta, muzike, likovne i druge umjetnosti ali i lokalne umjetnike, naše sugrađane kroz poseban program bARS. Maslinijada i Koštanijada manifestacije su koje slave bogatu barsku poljoprivredu, promovišući starobarski kraj, Ostros i Krajinu, a svaki dio barske opštine izgradio je sopstveni imidž i ponudu kroz Šušanjsko i Spičansko veče, Noć Velikog Pijeska te crmničke festivale vina i ukljeve i grožđa.

Ove godine Bar je bio domaćin i velike međunarodne manifestacije “Noć tvrđava” koja se obilježavala u više evropskih gradova na lokalitetima starih tvrđava. Ova manifestacija oživjela je pod zidinama Starog Bara njegovu istoriju i tradiciju iz različitih vjekova i krzo različite performance omogućila da se doživi život njegovih ljudi kroz vjekove.

Osim tradicionalnog “Ljeta sa zvijezdama” koje okuplja najveće zvijezde muzičke scene, Bar je ove godine bio i regionalni muzički centar ovog dijela Evrope, koncertom megazvijezde Dina Merlina povodom Dana nezavisnosti, okupili smo preko 30.000 gostiju u predsezoni i najavili sjajno ljeto.

U kulturne, kulturno-umjetničke i druge zabavne manifestacije uloženo je oko 850.000 eura, a korist ovog ulaganaj bila je mnogostruka za grad Bar, njegov imidž, turističku i ukupnu privredu ali i cjelokupnu sezonu. Bar ostaje svijetla tačka na kulturnoj mapi regiona i Evrope”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve