Fond za aktivno građanstvo, u partnerstvu sa Balkan Green Fondacijom i Fondom braće Rokfeler, objavio je nacionalni konkurs za odabir „zelenih ideja“, sa namjerom da podstakne pojedince, poljoprivredna gazdinstva, mala preduzeća i nevladine organizacije da razviju inovativne biznis ideje, koje su zasnovane na principima održivog razvoja.

Cilj organizatora je da se prepoznaju i podrže ideje sa najvećim potencijalom održivosti, tj. ostvarivanja društveno-ekonomskog razvojnog uticaja na lokalnu zajednicu, uz očuvanje prirodnih resursa i životne sredine.

Tri najbolje ocijenjene ideje će učestvovati na Regionalnom forumu zelenih ideja, koji će biti organizovan u julu u Albaniji, gdje će imati priliku da se takmiče za nagradu od 10,000 USD.

Na Regionalnom forumu će biti predstavljene zelene ideje iz 6 zemalja regiona, i odabrane 4 najbolje koje će dobiti finansijsku podršku u iznosu od po 10,000 USD.

Ukoliko na Regionalnom forumu nijedna od tri ideje iz Crne Gore ne osvoji nagradu od 10,000 USD, najbolje rangirana će od fAKT-a dobiti finansijsku podršku u iznosu od 4,000 EUR.

Na konkurs se mogu prijaviti domaće nevladine organizacije, pojedinci/ke (državljani/ke Crne Gore), poljoprivredna gazdinstva, kooperative kao i mala preduzeća i preduzetnici.

Komentari

avatar