Dnevni list Pobjeda uspio je, nakon višedecenijskog postojanja, da izmisli sasvim jedinstvenu novinarsku formu, time što su danas javnosti prezentovali novu vrstu “ekskluzive”. Ono što je karakteristično za tu “eksluzivu” je da je objavljena prije 24 dana na drugom mediju, u ovom konkretnom slučaju – portalu Aktuelno, 6. januara ove godine.

Pobjedina “ekskluziva”

Preko čitave naslovnice u današnjem broju našeg najstarijeg medija našla se “ekskluzivna” informacija pod naslovom “Srpski Eliot Nes izvor lažne vijesti za ROSU”.

Tekst počinje ovako:

“Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zabranilo je 22. januara usmenom notom ministru-savjetniku u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiši Ljubi Milanoviću ulazak u državne institucije Crne Gore i kontakte sa službenicima tih institucija jer je otkrilo da je srpski diplomata izvor lažne informacije koju je objavio FOS medija 5. januara da će kosovske specijalne policijske snage ROSU doći u Crnu Goru za Badnji dan kako bi pružile podršku crnogorskoj policiji”, navodi Pobjeda.

Objava našeg portala, 6. januar 2020.

Nije sporno da je informacija vrijedna naslovne strane, ali jedini problem je što je objavljena prije 24 dana na našem portalu, samo nekoliko sati nakon što je privedena novinarka FOS-a zbog objavljivanja lažne vijesti. Taj tekst možete pročitati OVDJE.

Da stvar bude još gora, našu infromaciju i poduži tekst u kom se podsjeća ko je kontroverzni Ljubiša Milanović Vaga i šta su njegovi zadaci u Crnoj Gori, prenijeli su i drugi mediji, koji su se uredno pozvali na Aktuelno, za što prilažemo dokaz.

 

 

Objava portala Standard
Portal RTCG

Simptomatično je što redakacijski kolegijum Pobjede (koji broji preko 10 urednika, uz još oko 50 novinara) nije uočio ovaj propust, ili jednostavno, u nedostaku informacija koje bi objavili, nije želio da ga uoči.

Na kraju ostaje nam da citiramo komentar koji je našem redakcijskom kolegijumu, kao neki vid pošalice, usput uputilo više čitalaca – “ako želite da saznate šta je bilo prije 20 dana, čitajte Pobjedu”.

Uredništvo portala Aktuelno

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve