Njemac Michael Bader koji nekoliko godina živi u barskom naselju Utjeha, električnim automobilom prešao je 2.100 kilometara i doputovao je u subotu veče iz Hamburga u Bar, piše Jedro Bar.

Bader: Od Hamburga do Bara sam stigao automobilom za 12 eura

Za utrošenu električnu energiju od Hamburga do Bara, za pređenih preko dvije hiljade kilometara, Bader je platio 12 eura.

Putovanje je sa pauzama za spavanje, odmor i obroke trajalo 72 sata.

Tokom putovanja Bader je imao 12 pauza za punjenje vozila električnom energijom i u tim gradovima na inovativan način je reklamirao turističku ponudu Crne Gore, prevashodno Bara. U Njemačkoj i u Hrvatskoj punjenja su besplatna.

Bader se inače bavi se turizmom. Nekoliko godina na orginalan način promoviše Crnu Goru, potencijale i ljepote najmanje Balkanske države. U novi marketinški poduhvat kroz simpatičnu i orginalnu avanturu Bader je iz Hamburga krenuo u utorak u 13 sati, a u Bar, u naselje Utjeha stigao u petak uveče oko 19 časova.

Za ovo putovanje on je imao podršku Turističke organizacije Bar.

“Električni automobili su postali stvarnost i sve više turista ih koristi na putu do destinacija za odmor, ali se uvjek postavlja pitanje autonomije tih vozila. S obzirom da je ovo aktuelna tematika koja privlači značajnu pažnju medija odlučili smo da promociju Bara “vežemo” za ovu temu i da na taj način tokom putovanja dobijemo dodatnu (praktično besplatnu) prisutnost u medijskom prostoru, prvenstveno na tržištu Njemačke”, kazao je direktor TO Bar Emil Kukalj.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve