Socijaldemokrate Berana najstrože su osudili teror koji poslednjih dana doživljava porodica Tomkić.

Kako je istakao predsjednik OO SD u Beranama Onur Babaić, ponovni slučaj ataka na ličnost i imovinu Igora Tomkića i njegove porodice je krajnje nedopustiv čin nasilja koji zahtijeva hitnu intervenciju policijsko-bezbjednosnog sektora.

“Smatramo da je veoma zabrinjavajuće da se događaju brutalni napadi ovakve vrste i to upućuje na nedovoljnu razvijenost bezbjednosne kulture u ovom gradu, ali želimo da vjerujemo da ovakvi incidenti nipošto ne odražavaju ukupnu bezbjednosno-sigurnosnu situaciju u Beranama”, navodi Babaić.

Prema njegovim riječima, uznemirujuća je činjenica da se radi o ponovljenom ugrožavanju sigurnosti jedne porodice.

“To je nešto što treba da bude dodatni podsticaj nadležnim organima da djeluju koordinisano i profesionalno u službi zaštite osnovnih ljudskih prava, posebno onih koja se odnose na dostojanstvo i sigurnost čovjeka. Takođe, veoma je bitno utvrditi motive napada kako bi se izbjegle bespotrebne neslužbene kvalifikacije ovog slučaja. Uzevši u obzir ozbiljnost situacije, upućujemo javni apel nadležnim instancama da najhitnije preduzmu odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti da se vinovnici i akteri ovog nemilog događaja pronađu i adekvatno procesuiraju. Na kraju, želimo da zaključimo da će porodica Tomkić uvijek imati bezrezervnu podršku velike većine slobodoumnih građana Berana”, poručio je Babaić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve