Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Autobuskim prevoznicima jednokratna pomoć od 500 eura po vozilu

Jednokratna pomoć od 500 eura za autobuske prevoznike po voznoj jedinici

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Informaciju o potrebi realizacije pomoći prevoznicima u drumskom saobraćaju, kojom je predviđena jednokratna pomoć od 500 eura za autobuske prevoznike po voznoj jedinici.

“U cilju podrške sektoru javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju Ministarstvo kapitalnih investicija je pokrenulo konsultacije sa Ministarstvom finansija oko mogućnosti obezbjeđivanja sredstava za Jednokratnu finansijsku pomoć prevoznicima koji obavljaju javni prevoz putnika autobusima, u visini od 500 eura po licenciranoj voznoj jedinici (autobus). Nakon izvršenih konsultacija predložili smo predmetnu informaciju čijim usvajanjem će se stvoriti preduslovi za pokretanje postupka pomoći prevoznicima”, kazao je državni sekretar Admir Šahmanović.

Kao i prethodna dva postupka pomoći prevoznicima u drumskom saobraćaju, namjera je da Ministarstvo kapitalnih investcija objavi javni poziv za predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć prevoznicima, obradi pristiglu dokumentaciju, pripremi integralnu specifikaciju vozila, rešenja o visini pomoći pojedinačno po prevoznicima i uplatnu listu koja se prosleđuje Ministarstvu finansija za realizaciju uplata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve