Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

ASK: Relevantni podaci su proslijeđeni nadležnim istražnim organima

''Podaci su proslijeđeni u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv lica povezanog sa bivšim javnim funkcionerom Lazovićem''

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) objavljivanjem svih imovinskih kartona čini dostupnim podatke o prihodima i imovini javnih funkcionera i time primjenjuje evropske standarde u ovoj oblasti i doprinosi transparentnosti rada javne uprave.

“Odgovarajući na pojačan interes javnosti, Agencija za sprječavanje korupcije obavještava da je, kao preventivna antikorupcijska institucija, sve relevantne podatke o prihodima i imovini bivšeg javnog funkcionera Zorana Lazovića i povezanih lica dostavila 19. maja 2022. godine nadležnim istražnim organima. Podaci su proslijeđeni u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv lica povezanog sa bivšim javnim funkcionerom Lazovićem”, saopšteno je iz ASK-a.

Kako su naveli, u zavisnosti od ishoda krivičnog postupka i ocjene koju će dati tužilaštvo i sud, Agencija će sprovesti odgovarajući postupak iz domena svoje nadležnosti.

“Napominjemo da Agencija za sprječavanje korupcije, posvećena misiji zaštite javnog interesa, objavljivanjem svih imovinskih kartona čini dostupnim podatke o prihodima i imovini javnih funkcionera i time primjenjuje evropske standarde u ovoj oblasti i doprinosi transparentnosti rada javne uprave”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve