Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

ASK: MANS ponovo polemiše sa zakonom

Kako kažu, priča o navodnom sukobu interesa je populistička i njome se pokušava zamagliti suština

Po ko zna koji put NVO MANS, iznoseći poluinformacije i izostavljajući ključne elemente za potpuno razumijevanje situacije, ne polemiše sa Agencijom za sprječavanje korupcije već sa zakonom, saopšteno je iz ASK.

Kako kažu, priča o navodnom sukobu interesa je populistička i njome se pokušava zamagliti suština.

“Od donošenja Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, rukovodstvo Agencije, po članu 18, ostvaruje pravo na specijalni dodatak. Odluka Vlade Crne Gore od 3. avgusta 2022. godine kojom se to i konstatuje i kojom se usklađuju propisi, nije skandalozna, već – zakonita.

Simptomatično je što se MANS oglasio mjesec i po nakon što je Vlada donijela odluku, koja, uzgred, još nije ni stupila na pravnu snagu. Da li slučajno, termin reagovanja podudara se sa pokretanjem postupka ASK radi utvrđivanja postojanja ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije, slučaja direktno povezanog sa javnom funkcijom koju je obavljala izvršna direktorica ove nevladine organizacije.

Na kraju, Agencija za sprječavanje korupcije nada se da će i oni koji na ovaj način iskazuju brigu o novcu građana, iste aršine o transparentnosti izvora i načina finansiranja i raspolaganja sredstvima, dosljedno primijenjivati i u sopstvenom slučaju”, navodi se u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve