Asfaltiranje puta u Sutorini iduće sedmice

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, u pitanju je saradnja mještana i lokalne uprave, a vrijednost radova biće oko 30.000 eura

Asfaltiranje puta u Sutorini prema Tijesnom klancu, u dužini od 600 metara, počeće tokom naredne sedmice.

foto: screenshot youtube

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, u pitanju je saradnja mještana i lokalne uprave, a vrijednost radova biće oko 30.000 eura.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića, naredne sedmice će u sklopu planiranih radova, uz asfaltiranje puta do Tijesnog klanca, biti asfaltiran i parking prostor u blizini škole u Sutorini, a cjelokupan posao će raditi firma „Fortis mont“.

Mještani Sutorine skupili su 9.000 eura, dok će Opština Herceg Novi učestvovati sa 21.000 eura.

Ubrzo će početi i betoniranje puta do sela i manastira Bunovići, u dužini od oko 300 metara, a vrijednost radova će iznositi 16.000 eura.

“U maju smo imali namjeru da radimo sanacije nekoliko ulica i puteva, ali zbog obilnih padavina nismo mogli ni započeti radove. Nakon ljeta će se raditi sanacija puta od Barona do Vile Kukoljac, ali i puta od Čela do Španjole, kao i asfaltiranje lokalnog puta u Kamenarima do izvora Lalovina, u dužini od oko 500 metara”, najavio je Konjević.

Najavljeno je i da će nakon ljeta uslijediti radovi na asfaltiranju putnog pravca Mrkajići-Žukova glavica, kao i prema crkvi Sv. Spasa u Mojdežu, ali i sanacija puta Topla 3 – Modra ploča, odnosno preostalog i oštećenog dijela puta, čime će grad dobiti uređenu komunikaciju između dva velika naselja

Komentari

avatar