Situacija u nikšićkoj bolnici sinoć nije bila alarmanta, ali jeste zabrinjavajuća, posebno što komunikacija između građana i osoblja nije bila na adekavatnom nivou, kazao je direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin na današnjoj konferenciji za medije. On je kazao da u toj zdravstvenoj ustanovi ima deset slobodnih mjesta, dok ih je na desetine u bolnici Brezovik.

Ašanin: Situacija nije alarmantna ali jeste zabrinjavajuća, u bolnici ima slobodnih mjesta

Ašanin je rekao da je sinoć intervensala policija, jer su neki građani vrijeđali osoblje nikšićke bolnice.

“Vjerovatno neko misli da to može da se radi bolje, stučnije, u svakom slučaju zahtijeva normalnu komunikaciju. Zato je osoblje u jednom trenutku, zbog ličnih uvreda, pozvalo organe reda da intervenišu. Nadam se da takvih scena više neće biti, moramo se svi civilizovano ponašati. Nikom nije lako u ovom trenutku i svako mora da da svoj doprinos da izađemo iz ove krize”, rekao je direktor nikšićke bolnice..

On je uvjeravao da situacija nije bila alarmanta, ali je jučerašnji dan bio specifičniji u odnosu na ostale.

“U isto vrijeme je došao veći broj pacijenata kojima je trebao pregled, a prije toga je trebalo napraviti laboratorijske analize, skener, pa onda pacijente ponovo pregledati. Ono što je najzahtjevnije uraditi trijažu, odnosno težinu njihovog zdravstvenog stanja-izutetno teške, srednje teške i lakše pacijente. U zavisnosti od toga se smještaju u određeni dio. To negjde iziskuje malo više vremena, truda, strpljenja. Naravno, ne može uvijek ići onom dinamikom koju bi željeli”, naveo je Ašanin.

On je istakao da je juče troje specijalista radilo u Urgentnom bloku, koji su dali svoj maksimum da svaki put budu adekvatno pregledani i zbrnuti.

Sitacija danas stabilna, svi rade svoj posao

“Danas se ne dešava ništa što se nije dešavalo prethodnih dana, svi rade svoj posao. Pacijenti se liječe. Svi su tretnuno stabilno. Imamo još deset slobodnih mjesta. Imamo na desetine slobodnih mejsta u Brezoviku. Ako se sve to popuni imamo Klinički centar, i ostale bolnice u Crnoj Gori”, rekao je on.

On je obasnio da postoje tri slobodna mjesta na Internom odjeljenju, kao i sedam na Psihijatriji. Ašanin je dodao i da postoji devet kreveta koje koriste zaposleni, da odomore i dobiju tablete za imunitet, jer provode 24 sata sa pacijentima. Tako je sinoć dogovoreno da se i ti kreveti stave u funkciju ukoliko bude potrebno.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve