Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Arsović: Svi zajedno da zaustavimo haos koji vlada u podgoričkom Vodovodu, građani da prijave nepravilnosti

Pozivam građane da svi zajedno zaustavimo ovaj haos koji vlada u preduzeću Vodovod, da prijavite sve nepravilnosti i da pokušamo da zaštitimo zdravlje svih nas, jer očigledno u Vodovodu i gradskoj upravi ne mare mnogo za to, poručio je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u podgoričkom parlamentu Vladan Arsović.

“Nakon saznanja da voda nije za piće za građane koji se snabdijevaju sa Pumpne stanice Farmaci, uz prikrivanje laboratorijskih rezultata, koji su po zakonu morali biti objavljeni, lično sam se uvjerio u kakvom je stanju pomenuta PS”, napisao je odbornik u objavi na mreži X.

Na osnovu ovih fotografija, prema njegovim riječima, jasno je da PS nije obezbijeđena na “valjan način i da se uopšte ne održava”.

“Te s toga se postavlja pitanje kakvu vodu su pili građani u prethodnom periodu. Kada vidite razvaljen prozor, prljavštinu, činjenica da svako može da pristupi samoj lokaciji i uz to znate da se i voda ne hloriše ko zna od kad, jer je u kvaru uređaj za automatsko doziranje kod hlorisanja, ne treba da čude katastrofalni bakteriološki rezultati testiranja vode”, naveo je Arsović.

Poziva nadležne u preduzeću Vodovod da se, kako kaže, ne igraju sa životima naših sugrađana nego da obavijeste nadležne i javnost o problemu, što su, kaže, dužni i po zakonu i da urade nešto po pitanju saniranja kvarova i ogromnih propusta

“Uz to, nadam se da, iako su pokušali da prikriju havariju sa otkinutom pumpom iza restorana Šume koja je završila na dnu bunara, rade na tome da saniraju kvar tj. da su u procesu nabavke nove pumpe, jer je njen rad najpotrebniji, upravo u ovim ljetnjim mjesecima. Osim toga, obavještavam da je sledeće mjesto koje ću posjetiti prepumpna stanica Iverak, kako bismo utvrdili kakvo je stanje sa rezervoarom, uz nadu da je već uzet uzorak za ispitivanje vode, jer nakon nekih saznanja od mještana Pipera, sumnjam u i njenu ispravnost”, dodao je Arsović.

S tim u vezi, poziva građane da “svi zajedno zaustavimo ovaj haos”.

“Koji vlada u preduzeću Vodovod, da prijavite sve nepravilnosti i da pokušamo da zaštitimo zdravlje svih nas, jer očigledno u Vodovodu i gradskoj upravi ne mare mnogo za to”, stoji u objavi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve