Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

AP citirao Đukanovića: Poruke koje nijesu bile na naslovnicama, a zaslužile su

Associated Press koristi suprotan pristup i ukazuje na neke misli koje možda nijeste čuli - glasove lidera koji govore u Ujedinjenim nacijama koji možda nijesu našli mjesto na naslovnicama i prostor u emisiji u četvrtak, trećeg dana rasprave 2019

Mnogo lidera koji govore puno o mnogim temama – temama koje su im važne, njihovim regionima, svijetu. To je ono što govor u Generalnoj skupštini SAD-a uvijek donosi svake godine. Svake godine dominiraju određene velike teme i povišeni glasovi.

Ovdje, Associated Press koristi suprotan pristup i ukazuje na neke misli koje možda nijeste čuli – glasove lidera koji govore u Ujedinjenim nacijama koji možda nijesu našli mjesto na naslovnicama i prostor u emisiji u četvrtak, trećeg dana rasprave 2019.

“Solidarnost sa izbjeglicama i raseljenim licima ne smije biti stvar političke odluke ili političkog izbora. To je prije svega pitanje čovječanstva.”- Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore.

“Gubimo svoje najmilije i njihovu stručnost. Gubimo i našu istoriju.” – Lionel Rouven Aingimea, predsjednik Naurua, govoreći o visokim procentima nezaraznih bolesti u njegovoj zemlji.

“Oni od nas sa obalnih atola i priobalnih područja širom Tihog okeana žive stvarnost klimatskih promjena. Ta stvarnost je postala naša noćna mora.” – David Panuelo, predsjednik Mikronezije.

“Istorija nas poznaje. Sa krvlju, znojem i mineralima gradili smo carstva i gradove Zapada. Afrika je razvijenom svijetu dala više resursa, daleko više nego što smo ikada dobili u vidu pomoći ili bilo kakve retorike filantropije.” – Peter Mutharika, predsjednik Malavija.

“Budućnost je žena, jer moramo razumjeti da ne možemo uspjeti kada je otprilike polovina globalne populacije zadržana.”- Joseph Muscat, premijer Malte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve