Obilježava se međunarodni dan vatrogasaca. Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada ističu da su u prethodnom periodu svoje kapacitete usmjerili ka sprečavanju širenja koronavirusa, a da se sada pripremaju i za predstojeću požarnu sezonu. Poručuju da će uvijek biti na raspolaganju svima kojima je pomoć potrebna.

foto Arhiva

Predrag Anđušić je komandir Odjeljenja u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada. Već 23 godine nosi vatrogasnu uniformu. Za TVCG kaže da je brzo shvatio koliko je odgovoran posao koji je izabrao kao životni poziv.

“To je posao od koga zavise ljudski životi, materijalna i nematerijalna dobra”, kazao je Anđušić.

Svih ovih godina bio je i svjedok razvoja vatrogasne službe koja je usvajala prakse i načela sa međunarodnog nivoa.

“Služba nas je kroz vrijeme usavršavala, polaznici smo velikog broja obuka. Danas ova služba ima ekipe spremne da odgovore na sve akcidente, hazarde i situacije kojje mogu da nas zadese”, dodao je Jelušić.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada bili su na prvoj liniji borbe protiv širenja koronavirusa, ističe komandir službe, Goran Janković.

“Ono što su bile aktivnosti Službe zaštite i spašavanja su prije svega dezinfekcija javnih površina, zdravstvenih ustanova – domova zdravlja i Kliničkog centra, karantina”, kazao je Janković.

On objašnjava da je Služba zaštite i spašavanja pružila aktivnu podršku Upravi policije, ali i svim drugim nadležnim organima kojima je to bilo potrebno. Pored toga, kaže on, obavljali su i redovne obaveze.

“Tu mislim prvenstveno na požare i akcije spašavanja. Ono što je plan za naredni period, jeste priprema za požarnu sezonu, pored aktivnosti koje sada sprovodimo”, dodao je Janković.

Sagovornici TVCG saglasni su da su za ovaj poziv najvažniji zdravlje i sreća, pa su upravo to i poželjeli svojim kolegama povodom međuanrodnog dana vatrogasaca. Oni su dodali da je 4. Maj prilika da iskažemo zahvalnost i poštovanje onima koji su žrtvovali sebe kako bi sačuvali druge, ali i prirodu koja nas okružuje. Iz Službe zaštite i spašavanja zaključuju da će uvijek biti na raspolaganju svojim građanima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve