Svetosavski hajduci i puleni Amfilohijeve škole otimačine, uzurpatorska braća Nebojša i smijenjeni predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, potpomognuti reketaško-ucjenjivačkom organizacijom “Vijesti”, konačno su razotkrili  prave motive koji stoje iza “PROMO-hajke” koju vode protiv državnih organa, portala Aktuelno i njegove vlasničke strukture.

Plaža Ploče

Vlasnička struktura  reketaške organizacije koja sebe u javnosti i pred stranim ambasadorima voli da predstavlja kao nezavisnu novinu Vijesti, uradila je po ko zna koji put ono što najbolje zna – pružila je medijsku potporu i stala u zaštitu sumnjivih individua koje po svaku cijenu žele da prikriju i nastave nekažnjeno da sprovode svoje kriminalne radnje.

Nakon što su danima plasirali polupismene promo sadržaje braće Carević, Vijesti su preko svojih provjerenih novinara-specijalaca krenule u otvorenu odbranu bezakonja uzurpatroske svetosavske braće. U nedjelju su objavili  tekst pod simptomatičnim naslovom “Trsteno i Ploče dati lokanom stanovništvu, a ne tajkunima” kojim otvoreno vrše pritisak na državne institucije i staju u odbranu Amfilohijevih pulena, svetosavskih uzurpatora braće Carević.

Vrhunac prljave propagande i pritiska dolazi u vidu jučerašnjeg teksta u kojem se navodi “da je oko 2,5 hiljada Grbljana potpisalo peticiju (mada ta peticija nije pokazana) da se spriječi davanje u zakup plaža Ploče i Trsteno navodnim inostranim investitorima i domaćim tajkunima”. Klasičan i eksplicitan primjer pokušaja reketiranja i vršenja pritiska na državne organe, prije svih Morsko dobro, koji su konačno krenuli da postupaju po zakonu i raspisali tender za plažu Ploče.

Suština prljave propagande pritiska svetosavskih otimača i reketaških medija je nastojanje da ubijede javnost da je zakonito i pravedno da plaža Ploče pripadne Nebojši Careviću, bratu Marka Carevića, bez ikakvih tendera i procedure koje propisuje zakon!? Takav način razmišljanja u Crnoj Gori svojstven je visokim funkcionerima Srpske pravoslavne crkve na čelu sa Amfilohijem Radovićem, koji u širokom luku zaobilaze zakonske procedure, prisvajaju imovinu, vrše divlju gradnju i kojima su plemensko-rođačke veze i divljačko prisvajanje zemljišta zasnovano na prirodnom “animalnom pravu jačega”, osnovni parametri po kojima postupaju.

Bato Carević sa svojim duhovnim ocem Amfilohijem Radovićem: Svetosavski šampioni otimanja državnog zemljišta

Pored peticije promovisane kroz “regularan” tekst u Vijestima (nije naznačen kao PROMO sadržaj iako nije isključeno da je plaćen) potpisano je i “javno obraćanje ruskom oligarhu Olegu Deripaski“, koji je izgradio luksuzni kompleks vila na rtu Platamuni, a za koga se tvrdi da je, navodno, bacio oko na plaže. Sve se ovo događa pred sam kraj roka za dostavljanje ponuda za zakup plaže Ploče, kojim Carevići upravljaju bez tendera, a posljednje dvije godine i bez ugovora, što su nedavno utvrdili i nadležni u Morskom dobru!?

Prije svega, nigdje nije navedeno konkretno ime osobe koja je inicijator pomenute peticije, što je inače praksa (propust novinara koji je potpisao tekst) ali se naslućuje da iza peticije stoje braća Carević koji od nje jedini imaju direktnu korist.

Iako bi peticije u nekim slučajevima mogle da se posmatraju kao sredstvo da se neki javni poziv učini još transparentnijim ili kvalitetnijim, to sa Grbaljskom peticijom nije slučaj. Ova peticija plasirana preko medija čija je specijalnost reketiranje i vršenje pritiska na državne organe, u suštini kontaminira javni poziv u toku jer se ovdje na besprizoran način prijeti investitoru, na osnovu nečijih pretpostavki ili priča rekla kazala. Sve to u cilju izbjegavanja zakonskog tendera na kojem će pobijediti ponuda najpovoljnija za državu, a ne ona koja odgovara lokalnim siledžijama i uzurpatorima.

Osim toga, u jednom dijelu se navodi da je stav potpisnika peticije jasan – “mi smo svoji na svome i smatramo da nikome više od nas samih ne može pripasti ni jedan pedalj naše obale“. Osim što predstavlja klasičan primjer ruralno-svetosavskog otimačkog načina razmišljanja, ovako sročen stav može da predstavlja prijetnju, ali o tome bi trebalo da se brinu nadležni organi, jer se praktično voljom organizovane grupe agresivnih individua, pokušava uticati na to ko će biti zakupac plaže u regularnom tenderskom procesu.

Marko Bato Carević: Bespadežni smijenjeni predsjednik Opštine “anekSirao” Plažu Ploče, a traži “satisVakciju”

Plemenski dogovori ili zakoniti tender

Ustav, kao i svi propisi koji se odnose na tendere u Crnoj Gori su jasni, pravo za učešće imaju svi koji ispunjavaju uslove i kriterijume za ponude,  a odluku donosi nadležna Tenderska komisija. Carevićima i njihovim saplemenicima treba naglasiti da ne mogu plemenski zborovi građana, rođaka, prijatelja određivati ko na šta ima pravo, a posebno ne mogu odrediti ko će pobijediti na tenderu. A pobjednik je uvijek onaj za koga nadležni odluče da je dao najpovoljniju ponudu, odnosno od koga će država najviše inkasirati, bez obzira kako se on zove i preziva, odakle je i iz koje zemlje.

Obraćanje u famoznoj žalopojki plasiranoj preko Vijesti se završava otvorenom prijetnjom da su se inicijatori peticije obratili stranim ambasadama koje su upoznali o navodnom kršenje “naših” elementarnih prava kroz nasilno otimanje “naše imovine kao i biznisa u cjelini”. Ovdje je lako uočljiva nelogičnost jer ispada da 2,5 hiljada potpisnika peticije ima tamo određena prava, ali i biznise. Nije samo jasno kakva to prava i biznise mogu imati na toj lokaciji, kada se zna da je cjelokupna imovina uz obalu vlasništvo države, koja je dodjeljuje u zakup u rokovima koje definiše i pod jasno propisanim uslovima. Možda su i potpisnici peticije mislili na Careviće koji su jedini za sada prepoznati kao uzurpatori državne imovine jer upravljaju plažom Ploče bez ugovora, a za sebe su uzeli i 450.000 kvadrata državne zemlje u selu Krimovica.

Ko o čemu, tajkuni o poštenju

Osim što Vijesti i Carevići govore o atraktivnim plažama kao da su privatno a ne državno vlasništvo, i kao da o njima odlučuju lokalni šerifi a ne država u svom interesu, ova opskurna grupa reketaša i uzurpatora koju je povezao zajednički interes, jasno vrši zamjenu teza kada je u pitanju izraz “tajkun”. Ovom prilikom, u cilju objektivnog informisanja javnosti, moramo razjasniti da ovaj neformalni izraz “označava čovjeka koji zauzima istaknuto mjesto u svijetu industrije, zahvaljujući čemu je stekao veliko bogatstvo. To je veoma bogat i moćan poslovni čovjek ili industrijalac”.

Miodrag Perović i Željko Ivanović: Medijski tajkuni uvijek spremini za pritisak na institucije i odbranu sumnjivih individua

Krajnje je čudno što Vijesti preko PROMO i ostalih pisanih uradaka brane bilo koga od tajkuna, ako uzmemo u obzir da je Plaža Ploče uzurpiran od ljudi koji predstavljaju školski prijmjer tajkuna i to onih svetosavskih, bahatih, koji misle da za njih ne važe zakoni. Da stvari budu dovedene do apsurda, u odbranu  budvanskih tajkuna Carevića stali su opskurni vlasnici Vijesti Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović koji se u javnosti povezuju sa reketiranjem, sumnjivim poslovima, prevarama, ucjenama putem kojih su stekli ogroman novac i u javnosti postali poznati kao “medijski tajkuni”. Što bi naš narod rekao – “da nije smiješno bilo bi tragično”.

I na kraju treba izraziti nadu da će državne institucije smoći snage da se odupru pritiscima svetosavsko-reketaške organizovane grupe ucjenjivača i da će se tender za zakup plaže Ploče održati po svim regularnim procedurama. A ko će na njemu pobijediti ne određuju ni Carevići ni njihov duhovni otac Amfilohije, već najbolja ponuda. Takođe, treba izraziti nadu da će Specijalno državno tužilaštvo (SDT) na čelu sa Milivojem Katnićem, i pored bliskih odnosa sa Carevićima i poštovanja koje ima prema doktrini Amfilohija Radovića, konačno smoći snage da ispita mnoštvo kriminalnih radnji koje u produženom trajanju vode uzurpatorski svetosavci, sada potpomognuti osvjedočenim medijskim ucjenjivačima.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svoju svetosavsku braću: “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Moja krv je krv pravednika, ne bi valjalo da se prolije kao što je Pilat prolio Isusovu krv”, “Prihvatio bih Nobelovu nagradu, ali nema u mom zanimanju”

Mada, treba još napomenuti da ne bi bilo ni neko naročito iznenađenje da Carevićeva svetosavska braća potpomognuti logistikom SPC, organizuju prigodnu litiju, ili makar moleban za zaštitu njegovih uzurpiranih “svetinja”.

Portalu Aktuelno ostaje samo da podsjetimo na sve nelegalne radnje i afere vezane za budvanske uzurpatore:

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Dat nalog Inspekciji “plaži Ploče ZABRANITI RAD”: Carević dva ljeta bez ugovora, na potezu Tužilaštvo

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

Formiran predmet protiv Carevića: Da li će tužilaštvo popustiti pred uzurpatorom državne imovine?

Na zahtjev čitalaca portala Aktuelno ponovljamo video na kojem se vidi da se na plaži Ploče kliče “Kosovu” i “Caru Lazaru”.

U.P.A.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve