Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Ambasador Šuković uručio pisma OEBS-u

Ambasador Veselin Šuković, stalni predstavnik Crne Gore pri OEBS-u, razgovarao je danas u Beču sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom

Ambasador Veselin Šuković, stalni predstavnik Crne Gore pri OEBS-u, razgovarao je danas u Beču sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom. Tom prilikom, Šuković je uručio  sagovornicima pismo ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i upoznao ih sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Veselin Šuković, Tomas Greminger

“Generalni sekretar OEBS-a Greminger pozdravio je inicijativu Crne Gore da se o ovoj temi razgovara, naglasivši da sa posebnom pažnjom prati aktuelna zbivanja u našoj zemlji. Istakao je da OEBS ohrabruje sve ključne aktere dešavanja u Crnoj Gori da postupaju pažljivo i djeluju konstruktivno.

U kontekstu razgovora o negativnoj medijskoj kampanji velikih razmjera i lažnim vijestima kojima je Crna Gora izložena, izrazio žaljenje zbog takvog razvoja događaja, dodajući da je to, nažalost, realan problem, prisutan u skoro svim društvima današnjice”, piše u saopštennju.

Kako su naveli, predstavnik OEBS-a za slobodu medija Dezir pozdravio je dosadašnju veoma dobru saradnju sa crnogorskim institucijama, posebno u dijelu unapređenja medijske legislative.

Arlem Dezir, Veselin Šuković

Govoreći o problemu učestalog širenja lažnih vijesti i dezinformacija, ocijenio je da borba sa tim fenomenom zahtijeva dalje jačanje medijskih samoregulatornih mehanizama i snaženje medijske pismenosti.

“Posebno je naglasio važnost  poštovanja etičkih standarda u novinarstvu i na neophodnost stalnog ukazivanja na slučajeve izostanka odgovornosti i profesionalizma novinara. Takođe, saopštio da je u osjetljivim i kritičnim momentima, sa kojim se trenutno suočava Crna Gora, od ključnog značaja ostvarivanje ravnoteže između neophodnosti osiguranja javnog reda, mira i ustavnog poretka i očuvanja evidentnih rezultata u oblasti ljudskih prava, kao i medijskoj sferi”, navedeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve