Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim, kojeg je upoznao sa aktivnostima koje su organi na lokalnom nivou sprovodili po pitanju suzbijanja korona virusa, kao i sa donešenim setom ekonomskih mjera za doprinos privredi i građanima u cilju smanjenja negativnih efekata pandemije.

foto opština Bar

Raičević je zahvalio ambasadoru na donacijama koje je Vlada Repubilke Poljske uputila Crnoj Gori i njenim građanima kao podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje, što je potvrda solidarnosti i prijateljskih odnosa dvije države, saopšteno je danas iz Opštine Bar.

Dmohovski je pohvalio napore i aktivnosti koje je Crna Gora sprovela u borbi protiv pandemije, čime je stekla status prve Corona-free države u Evropi, izražavajući spremnost da Poljska i u narednom periodu bude prijatelj i pouzdan partner državi i Opštini Bar.

Na sastanku je razgovarano i o planovima i modalitetima dolaska poljskih turista u Bar, s obzirom na to da je posljednjih godina na barskoj rivijeri evidentiran značajan broj gostiju iz ove zemlje. Istaknute su takođe i značajne mogućnosti za unapređenje odnosa dvije zemlje kroz dalju privrednu saradnju i investiciona ulaganja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve