Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Ambasador Kine prisustvovao Danu škole Resursnog centra

Izrazili su očekivanje da će Kineski kutak postati jedan prozor za djecu u Resursnom centru za upoznavanje sa kineskom kulturom i razvojem Kine, i da će na taj način dodatno obogatiti svoj vannastavni život i interesovanja

Izvanredni i opunomoćeni ambasador NR Kine u Crnoj Gori, Fan Kun prisustvovao je 1. juna 2023. godine proslavi Dana škole u JU Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun” i zajedno sa direktoricom te ustanove, g-đom Majom Kalezić, presjekao vrpcu čime je svečano otvoren “Kineski kutak” koji je donirala ambasada NR Kine.

“Ambasador Fan čestitao je Dan škole svim učenicima i osoblju škole, uz poruku da ljubav i humanost ne poznaju jezičke i kulturološke barijere. Kina je postigla veliki napredak u zaštiti prava i interesa djece sa smetnjama u razvoju, i nastaviće da daje doprinos tome i na međunarodnom planu, podržavajući koncept zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo”, saopšteno je iz kineske Ambasade.

Izrazili su očekivanje da će Kineski kutak postati jedan prozor za djecu u Resursnom centru za upoznavanje sa kineskom kulturom i razvojem Kine, i da će na taj način dodatno obogatiti svoj vannastavni život i interesovanja.

“Kineska ambasada će ostati posvećena stvaranju svijetle budućnosti za djecu naše dvije zemlje, te dalje promovisati tradicionalno prijateljstvo Kine i Crne Gore s generacije na generaciju”, navodi se u saopštenju.

Učenici Resursnog centra za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun” su povodom Dana ustanove priredili veoma bogat program i imali predivne nastupe, gdje su sa publikom podijelili svoje talente, optimizam i vedar duh.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve