Francuska je od juče ponovo zaključana. Iz kuće građani mogu izaći samo u posebnim okolnostima, a za to moraju imati opravdanje. Ambasador naše države Ivan Ivanišević kaže da su brojke u toj zemlji zabrinjavajuće i da predstavljaju veliko opterećenje za zdravstveni sistem.

Ivanišević

Smatra da je osluka predsjednika Francuske Emanuela Makrona i zdravstvenih vlasti o ponovnom zaključavanju opravdana. Sad se, kaže, razmišlja o ekonomskim posljedicama karantina.

“Postoji kod građana zabrinutost zbog toga sto ugostitelji će imati izuzetno tešku godinu, hotelska industrija takođe, da ne govorimo o kompanijama malim i srednjim porodičnim preduzećima koja zavise od tih svakodnevnih transfera koji će sada biti otežani i nemogući”, kaže Ivanišević.

Obrazovni sistem za sada jedini je odolio restriktivnim mjerama, pa su vrtići i škole ostali otvoreni. Pooštrene su i mjere prilikom putovanja i ulaska u zemlju.

“Novina je da će apsolutno svi dolasci putem aerodroma, željezničkih stanica, ukrcaj na luke biti obavezno praćen testiranjem na virus. To će biti dodatno postroženo i ono što mislim da je najbolji mogući savjet je da prilikom svakog putovanja se dobro naoružaju strpljenjem“, poručuje Ivanišević.

Karantin ce trajati najmanje do 1. decembra.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve