Ambasada SAD donirala vozilo podgoričkim vatrogascima

“Želim da zahvalim Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država na ovoj izuzetno značajnoj donaciji jer će zahvaljujući novom specijalizovanom vozilu pripadnici naše Službe zaštite i spašavanja ubuduće efikasnije obavljati svoje poslove i djelovati na terenu”, istakla je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić prilikom primopredaje vozila

Ambasada SAD u Podgorici donirala je specijalizovano vozilo Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada. Primopredaji vozila u Vatrogasnom domu prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić, komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković i Šef kancelarije za odbrambenu saradnju ambasade SAD-a Filip Henri, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Želim da zahvalim Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država na ovoj izuzetno značajnoj donaciji jer će zahvaljujući novom specijalizovanom vozilu pripadnici naše Službe zaštite i spašavanja ubuduće efikasnije obavljati svoje poslove i djelovati na terenu”, istakla je zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić prilikom primopredaje vozila.

Ona je istakla da Glavni grad posvećuje posebnu pažnju Službi zaštite i spašavanja kao veoma važnoj službi u sistemu lokalne uprave koja prije svega vodi brigu o bezbjednosti građana i imovine, kako na tehničkoj opremljenosti, tako i u edukativnom dijelu i dodala da se Glavni grad danas sa ponosom može pohvaliti da ima Službu zaštite i spašavanja koja je jedna od najopremljenijih i najobučenijih u regionu i da je kao takva na raspolaganju drugim opštinama.

“Imamo ambiciju da u narednom periodu naš Vatrogasni dom, koji je jedan od najvećih i najreprezentativnijih u regionu, (prostire se na 10 hiljada m2) stavimo u funkciju Regionalnog trening centra za pripadnike službi zaštite i sektora za vanredne situacije iz okruženja, jer za to posjedujemo sve neophodne pretpostavke”, zaključila je Vujačić.

„Veoma sam ponosan što danas u ime Ambasade Sjedinjenih Američkih Država doniramo specijalizovano vozilo Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada koje će im pomoći da lakše i jednostavnije obavljanju svoje poslove“ istakao je Šef kancelarije za odbrambenu saradnju ambasade SAD-a u Podgorici Filip Henri i dodao da je to samo još jedan od primjera uspješne saradnje SAD-a i Crne Gore.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković je izrazio zahvalnost ambasadi SAD-a na vrijednoj donaciji koja će unaprijediti funkcionisanje Službe zaštite i učiniti njen rad još efikasnijim i operativnijim na terenu.

„Već duži niz godina uspješno sarađujemo sa američkom Ambasadom koja nam kontinuirano pruža podršku, kako u tehničkom, tako i u stručnom osposobljavanju naših kadrova“, naglasio je Janković.

On je u znak zahvalnosti i dugogodišnje uspješne saradnje uručio zahvalnicu Ambasadi SAD-a u Crnoj Gori.

Komentari

avatar