Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Aleksandar Joksimović izabran za direktora Instituta za biologiju mora

Mandat aktuelnog direktora Instituta Mirka Đurovića ističe u aprilu, te će na na dužnost direktora Joksimović stupiti 17. aprila

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore za direktora Instituta za biologiju mora UCG izabran je dr Aleksandar Joksimović, za mandatni period od 2020. do 2023. godine.

Foto: UCG

Mandat aktuelnog direktora Instituta Mirka Đurovića ističe u aprilu, te će na na dužnost direktora Joksimović stupiti 17. aprila.

Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Aleksandar Joksimović saopštio je da su na današnjoj sjednici pokrenuti i postupci za izbor dekana Fakulteta dramskih umjetnosti i za izbor dekana Filozofskog fakulteta, pri činjenici isticanja mandata aktuelnih dekana tokom 2020. godine.

“Konkursi za izbor dekana će biti objavljeni u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu, a usvojenom Odlukom Upravnog odbora utvrđeni su i rokovi za izborne radnje”, kazao je Bjelica.

On je dodao da je danas usvojen i Predlog Plana za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore.

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić je članovima Upravnog odbora UCG  predstavio modele valorizacije urbanizovanog zemljišta u okviru DUP-a Univerzitetski centar.

Na njegov predlog je usvojen model zajedničke gradnje, po sistemu ključ u ruke i zamjenu poslovnih prostora za stambene prostore u Kulama i zgradama, model dobijanja 25 odsto od ukupne neto površine izgrađenog prostora. Ovo rješenje je prepoznato kao povoljnije za zaposlene na Univerzitetu.

Finansijsko poslovanje na Univerzitetu Crne Gore takođe je bila jedna od tema na sjednici, te je, između ostalog, usvojen Predlog izmjena i dopuna  Finansijskog plana UCG za 2019. godinu.

Izmjene su nastale po prijedlogu rektora ikolića, a na osnovu inicijative Biotehničkog fakulteta, Filološkog fakulteta i Rektorata, kao i međunarodnih projekata: Kvidih; EENM i ERASMUS +KA107, uz prethodno pribavljeno mišljenje Sektora za finansije UCG.

Donešen je i zaključak, na osnovu sadržaja izvještaja organizacionih jedinica UCG da je neefikasna naplata školarine/naknade za studiranje, te se dekani obavezuju da preduzmu sve zakonske radnje i mjere za efikasniju naplatu školarine/naknade za studiranje.

Organizacione jedinice su u obavezi da dostave izvještaje o naplati, sa stanjem, na dan 20. decembra 2019, sa informacijama o preduzetim mjerama, najkasnije do 24. decembra 2019.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve