Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Albanska alijansa: Poništiti oglas za izdavanje kućica na Adi Bojani jer je nezakonit i štetan

Iz Albanske alijanse podsjećaju Ujedinjenu reformsku akciju sa sjedištem u Podgorici da su se nekada borili protiv ovakvih pojava, pa im je nejasno šta se sada desilo da istrajavaju na ovakvim kapitalnim investicijama i privatizacijama

Oglas za izdavanje kućica na Adi Bojani je nezakonit, štetan i treba ga poništiti, poručili su iz Albanske alijanse.

“Kao što Vam je poznatoobjavljeno je obavještenje- saopštenje predsjednika odbora direktora „HTP ULcinjska Rivijera“ u kojem navodi da je oglas za izdavanje kućica na Adi Bojani, zakonit i da će se do kraja sprovesti. Po kuloarima se iranije moglo čuti da će se oglas objavljen u formi čitulje u dnevnim novinama nastaviti, to jest da se neće poništiti i da će se do kraja sprovesti, jer je to namjenjeno „drugovima“ i „prijateljima“ “, saopštila je Alijansa.

Sa žaljenjem, kažu oni, “konstatujemo ne poznavanje prava, bahatost, osionost i na nepoštovanje najmanje integriteta građana i radnika HTP ULcinjska rivijera”.

Iz Albanske alijanse podsjećaju Ujedinjenu reformsku akciju sa sjedištem u Podgorici da su se nekada borili protiv ovakvih pojava, pa im je nejasno “šta se sada desilo da istrajavaju na ovakvim „kapitalnim investicijama“ i „privatizacijama“”.

“U istoriji Crne Gore, se još nije desilo da se rok nekog oglas – naravno nezakonitog produžava samo na zahtjev premijera. Ovo je u suprotnosti i sa zakonima, i sa Ustavom Crne Gore.

Što se tiče samog oglasa za izdavanje, isti je u potpunosti nezakonit i u koliziji sa odredbama Zakon o državnoj imovini i Uredbe o prodaji i davanju u zakup stvari u državnoj imovini”, dodaju iz Alijanse.

Građani su, kako još dodaju, nam u kontaktu koji imamo sa njima, “izrazili sumnju na nezakonite radnje prilikom donošenja odluke o objavljivanju oglasa, i samog procesa objavljivanja i sprovođenja oglasa,u šta ne želimo da vjerujemo”.

Zato pozivamo i nadležna tužilaštva, da sprovedu istragu, jer želimo odagnati ove sumnje, i ne bi smo bili srećni kada bi se u ovim radnjama našli elementi krivičnih djela korupcije, zloupotrebe službenog položaja ili drugih krivičnih djela koje se gone po službenoj dužnosti. Kao Albanska alijansa protiv smo ovakvih netransparentnih i nezakonitih „kapitalnih investicija“ i „privatizacija“, jer su one u suprotnosti sa interesima Albanaca u Crnoj Gori a samim tim i svih građana. Pozivali smo i pozivamo da se ovakav nezakonit oglas poništi. Za nas su građani na prvom mjestu!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve