Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Aktivnosti Centra za obuku od velikog značaja za rad sudija i tužilaca

Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu protekle godine organizovao je 203 dana obuke, u kojima su učestvovala 32 polaznika od kojih je njih devetoro izabrano za sudije i državne tužioce

Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu protekle godine organizovao je 203 dana obuke, u kojima su učestvovala 32 polaznika od kojih je njih devetoro izabrano za sudije i državne tužioce, saopšteno je tokom posjete Centru, predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i predsjednice Sudskog savjeta Vesne Simović-Zvicer.

„Tokom kontinuirane obuke realizovano je 114 aktivnosti sa 1.773 učesnika,kako samostalno, tako i kroz saradnju sa međunarodnim partnerima, državnim institucijama i nevladinim sektorom“, kazala je predsjednica Upravnog odbora Centra Ljiljana Lakić.

Medenica i Simović-Zvicer su istakle da su ovo značajni podaci i da vjeruju da će se zajedničkim radom svih iz svojih nadležnosti, nastaviti aktivnosti u cilju jačanja stručnih kapaciteta, znanja i vještina sudija.

Lakić je kazala kako su, od ukupnog broja aktivnosti, u Crnoj Gori organizovane 82 kontinuirane obuke za sudije i državne tužioce, u trajanju od 178 dana, dok su regionalne i evropske institucije za obuku organizovale 32 obuke van Crne Gore, u kojima su, uz posredovanje Centra, učestvovala 72 predstavnika crnogorskog pravosuđa.

Na sastanku, koji je više puta odgađan zbog poštovanja mjera NKT-a u cilju suzbijanja Covid-19, razmijenjena su mišljenja o rezultatima sprovedenih obuka kandidata koji se nalaze na inicijalnoj obuci. Naglašen je značaj kontinuiranog unaprijeđenja programa obuka, ujednačavanja metodologije i primjena novih metoda edukacije.

Medenica i Smović-Zvicer, čestitale su Ljiljani Lakić izbor za predsjednicu Upravnog odbora Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, koja je na ovu fukciju izabrana krajem prošle godine, iz reda državnih tužilaca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve