Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Akcijom čišćenja na više lokacija u Podgorici, obilježili Svjetski dan životne sredine

Danas je obilježen rođendan ’'Čistoća'' d.o.o. – 1. jun, a istovremeno i 5. jun – Svjetski dan zaštite životne sredine

Velikom ekološkom akcijom čišćenja na Ćemovskom polju (površina ispred i iza stočne pijace) i na pet drugih lokacija u Podgorici, danas je obilježen rođendan ’’Čistoća’’ d.o.o. – 1. jun, a istovremeno i 5. jun – Svjetski dan zaštite životne sredine.

“Na naše veliko zadovoljstvo, akciju je svojim prisustvom podržala gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, koja je prisutnima poželjela uspješan rad, a pored gradonačelnice učešće u akciji uzeli su i Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker, prijatelji iz Udruženja za odgovorni i održivi razvoj, kolege iz privrednog društva ’’Deponija’’ i zaposleni iz Čistoće”, napisali su iz preduzeća u objavi na zvaničnom Facebook nalogu.

Napominju da je akcija organizovana na još pet lokacija.

“Akcija je u isto vrijeme organizovana na još pet lokacija, odakle su naši zaposleni uklonili značajne količine otpada: bulevar Veljka Vlahovića–kod fudbalskog kampa (uklonjeno 6 vreća otpada); park šuma Ljubović (uklonjene tri vreće otpada); u park šumi Zlatica uklonjene su četiri vreće otpada; sa Sastavaka je uklonjeno pet vreća otpada; u park šumi Tološi pet vreća otpada, dok je sa Ćemovskog polja uklonjeno 70 vreća uglavnom komunalnog otpada kao i manja količina kabastog otpada”, dodaju.

Iz preduzeća ističu da su organizacijom te vrste akcija dali ” pozitivan primjer”.

“Kao i prethodnih godina, ovakvim konkretnim akcijama dali smo pozitivan primjer i pokazali da malim pojedinačnim naporima, ako postanu sastavni dio svakodnevnog ponašanja većine, promjenom navika i poboljšanjem ekološke kulture, možemo značajno doprinijeti očuvanju životne sredine. Zahvaljujemo svim učesnicima današnjih akcija koji su dali doprinos da više lokacija naše Podgorice zajedno učinimo ljepšim, uz zajedničku poruku da ćemo Podgoricu čuvati na način što ćemo voditi računa gdje i kako odlažemo otpad, jer je dovoljno da svi učinimo malo kako bi postigli veliki rezultat”, naveli su.

Iz preduzeća napominju da su danas povodom dana “Čistoće”, shodno ustaljenoj praksi, uz majsku zaradu isplaćene i jubilarne nagrade zaposlenima koji su ovo pravo stekli po osnovu godina rada provedenih u kolektivu, te su iskoristili priliku da im čestitaju i požele uspjeh u daljem radu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve