Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Akcije policije u Budvi: Uhapšene dvije osobe, oduzet kokain i oružje

O događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici

U Budvi je jutros sprovedena velika policijska akcija sa ciljem suzbijanja narkotika, saopšteno je iz policije. Iz Uprave policije saopšteno je da su u današnjoj akciji uhapšeni Dejan Došljak (46) i Marijana Došljak (31) iz Budve. Pretresom stanova i vozila koja koriste Došljaci policija je pronašla i oduzela praškastu materiju za koju se sumnja da je kokain, tablete, 93 komada municije različite vrste i kalibra, gasni pištolj…

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su jutros u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije sproveli aktivnost usmjerenu na suzbijanje ulične prodaje narkotika i pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, a koja je rezultirala lišenjem slobode dvije osobe.

“Pripadnici policije su u ranim jutarnjim časovima, postupajući po narebi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova na tri lokacije koje koriste D.D. (46) i M.D. (31), oboje iz Budve, kao i dva vozila – jedno marke „BMW“ koje koristi D.D., a drugo marke „Mercedes CLA“ koje korist M.D. Pretresom stanova i vozila policija je pronašla i oduzela određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, tablete sa liste opijata, 93 komada municije različite vrste i kalibra, gasni pištolj, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, i tri sredstva komunikacije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kontrolisana vozila su oduzeta radi daljih provjera, a pronađeni predmeti i materije biće, kako dodaju iz UP, predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru.

Osim toga, kazali su iz UP, pripadnici budvanske policije i Posebne jedinice policije su danas vršili pojačane kontrole lica i vozila na području Budve.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da se M.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužiocu na dalje postupanje”, naveli su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve