Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Akcija SDT na sprječavanju krijumčarenja cigareta: Uhapšen Rade Milošević

Podsjećamo, večeras je saopšteno da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo je da prati njihove aktivnosti

U večerašnjoj akciji sprječavanja krijumčarenja cigareta koju je u Nikšiću sprovelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uhapšeni su direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i biznismen Zdravko Kosanović.

Prema saznanjima Pobjede, sumnja se da su oni bili dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta a koje je trebalo da budu uništene.

Osim Miloševića i Kosanovića, traga se za još nekoliko nekoliko osoba koje su uključene u lanac šverca cigareta, a kojima se na teret stavlja na stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici “Javorak“ paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom koju je imenovao Milošević. Šleper je ušao u krug fabrike a onda je obavljeno spaljivanje cigareta koje je svojevremeno uvezla jedna špediterska firma iz Bara.

Kako piše RTCG, sve je izvedeno bez znanja Uprave policije, koja je u prethodnom periodu prisustvovala uništavanju cigareta.

Podsjećamo, večeras je saopšteno da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenjem cigareta, odlučilo da prati njihove aktivnosti.

Akcija je sprovedena na više lokacija u Nikšiću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.10.2022-08:28 08:28

…ološ ! kad cemo mi dobiti postenu i odgovornu vlast …ko ce poslije ovoga da su isti i ranije spaljivali cigarete i drogu…ološi !
pi pi pi !

Col
02.10.2022-08:43 08:43

Bogu vala, pitam se pitam, da li je tužioc postupa po dostavljenoj šemi šverca iz čuvene aktovke ili potpuno suprotno od nje čim je dosta toga otkrio.

Col
02.10.2022-08:43 08:43

Bogu vala, pitam se pitam, da li je tužioc postupa po dostavljenoj šemi šverca iz čuvene aktovke ili potpuno suprotno od nje čim je dosta toga otkrio.

džudović
02.10.2022-09:51 09:51

Rade je kao klinac krao cigarete sa kioska, poštaru prase nikada nije platio. Naučio je Rade u mladosti da kraducka ali kad je postao vlast počeo je da krade i to naveliko. Možda ga je Dritko i instalirao da radi ovo zbog svog interesa. Rade i Dritko su bili jako povezani o čemu svjedoči sky telefon. Koja je uloga Dritka u priči o cigaretama ostaje da se vidi. Nulta tolerancija???

Milošević pušten nakon ispitivanja u policiji | Skala radio
02.10.2022-12:35 12:35

[…] Milošević je uhapšen u sinoćnjoj akciji sprječavanja krijumčarenja cigareta koju je u Nikšiću sprovelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT). Osim njega uhapšen je i biznismen Zdravko Kosanović. […]