Razriješena je problematična situacija za Petnjičane na koju je na koju predsjednik SO Petnjica Samir Agović ukazao u pismu Milutinu Simoviću, predsjedavajućem NKT za zarazne bolesti – u vezi sa pravilima i mogućnostima kretanja ljudi na relaciji Petnjica-Berane, kazao je za predsjednik SO Petnjica Samir Agović.

“U ovom trenutku nema problema”, rekao je Agović Antenu M dodajući da “vjeruje da će od Koordinacionog tijela, u narednom periodu, dobiti dodatne instrukcije”.

“Definisano je ko i kako može da putuje. Svi zaposleni koji imaju potrebu da putuju na relaciji Petnjica – Berane, dobili su uputstvo”, rekao je Agović dodajući da su u Petnjici specifični uslovi jer na njenom području ne postoji dom zdravlja, bolnica, poljoprivredna apoteka, benzinska pumpa…

“U dobroj koordinaciji sa načelnikom Centra bezbjednosti Berana sve smo objasnili našim građanima i sada nema problema”, kazao je Agović.

U vezi sa sprovođenjem mjera za smanjenje posljedica koronavirusa, situaciju u Petnjici Agović ocjenjuje kao pozitivnu.

“Mjere se poštuju. Građani su shvatili da je situacija dosta teška”, kaže predsjednik SO Petnjica dodajući da su svi ugostiteljski objekti zatvoreni, ali da su prodavnice dobro snabdjevene. Ne stvaraju se gužve i nema panike. Istina je da imamo 17 lica u kućnoj izolaciji”, rekao je Agović uz napomenu da pripadnici Policije i Komunalne policije neprestano na terenu i da je konstatovano da nema kršenja mjere izolacije.

Osim odgovornog ponašanja Petnjičanja, Agović je istakao i donacije preduzeća iz te opštine, ali i očekivanje najavljenih donacija dijaspore, kao i odluku lokalnih funkcionera i odbornika da doniraju dio svojih zarada.

Komentari

avatar