Utorak, 3 Avgusta, 2021
Rubrika:

AFERA U FONDU ZDRAVSTVA Krivična prijava protiv Šćekićeve saradnice: Duplo plaćene fakture, ukradena dokumentacija, skandal oko deponovanih potpisa…?

U krivičnoj prijavi osim imena saradnice pominje se i v.d. direktora Dragoslav Šćekić. Osnov podnošenja krivične prijave je krađa službenih dokumenata, jer se sumnja da je Šćekićeva saradnica uzela dokumentaciju po kojoj su vršena dupla plaćanja

Zaposlena u Fondu za zdravstveno osiguranje (ime poznato redakciji) podnijela je u subotu krivičnu prijavu protiv najbliže saradnice (sekretarice) direktora Dragoslava Šćekića zbog sumnje da je nesavjesno obavljala pojedine uplate, ali i za krađu dokumentacije, saznaje portal Aktuelno od izvora iz Uprave policije.

Kako je potvrđeno, službenica Fonda prijavila je koleginicu jer je otkrila da je Šćekićeva saradnica pojedine uplate obavljala dva puta!

”U krivičnoj prijavi osim imena saradnice pominje se i v.d. direktora Dragoslav Šćekić. Osnov podnošenja krivične prijave je krađa službenih dokumenata, jer se sumnja da je Šćekićeva saradnica uzela dokumentaciju po kojoj su vršena dupla plaćanja”, navodi izvor iz Policije.

Portalu Aktuelno je iz Fonda nezvanično saopšteno, da je saradnica Šćekića postala osoba koja obavlja praktično sve poslove.

”Ona je ranije bila angažovana na arhivi Fonda, ali je vjerovatno učešće na litijama preporučilo da sada bude glavna”, objašnjava naš izvor iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako je pojašnjeno, duplo plaćanje faktura je grub prekršaj jer se na taj način čini ogromna šteta za ionako deficitaran budžet Fonda.

Deponovanje potpisa

Pored duplog plaćanja faktura, poseban problem predstavlja i deponovanje potpisa. Prema tvrdnjama iz Fonda, upravo Šćekićeva sekretarica je ovlašćena i ima deponovan potpis, a koja od obrazovanja ima samo srednju stručnu spremu.

Međutim, u ponedjeljak je došlo do nove promjene pa sada deponovan potpis ima VD direktori Fonda. Za sedam dana Fond za zdravstveno osiguranje je četiri puta promijenio osobu čiji je potpis deponovan.

”Kao rezultat takve odluke Šćekića dolazi do grubih grešaka jer ta osoba niti poznaje propise, a niti ima potrebno znanje za kontrolu nad finansijama i budžetskim sredstvima”, precizirao je izvor iz Fonda.

Potencijalni mobing?

Da se u Fondu za zdravstvo upravo odvija velika afera, potvrdio je i sam Šćekić. Naime, on je prije neki dan održao sastanak za Sektorom finansija gdje se na vrlo grub način ophodio prema zaposlenima.

”Šćekić je skoro pa zaprijetio otkazima jer smatra da neko namjerno vrši opstrukciju nad njegovim saradnicima, odnosno konkretno sekretaricom”, tvrdi izvor portala Aktuelno.

 Sumnjive diplome

Pored svih ovih problema u Fondu za zdravstveno osiguranje, na pomolu je i afera oko sumnjivih diploma. Prema našim saznanjima, dio novoangažovanih zaposlenih koji su u Fond došli nakon što je direktor postao Šćekić, ima sumnjive diplome. Provjera tih diploma obaviće se kada nadležnom organu bude dostavljen spisak svih onih zaposlenih za koje se sumnja da su na nelegalan način došli do određenog stepena stručne spreme.

D.G.

Najnovije

Bečić: Uvjeren sam da će se u narednom periodu stvoriti sve pretpostavke za brži...

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je predsjedniku Opštine Mijušku Bajagiću i predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću čestitke povodom Dana opštine Plužine. On...

Vlada mora voditi računa o pravima svih građana prilikom donošenja novih mjera protiv covid19

Centar za građansko obrazovanje (CGO) poziva Ministarstvo zdravlja i Agenciju za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) da se proaktivno uključe u...

Njemačka televizija zabilježila čari Bara

Turistička organizacija Bar je 30. jula i 1. avgusta bila domaćin novinarima njemačke nacionalne televizije Hessische Rundfunk koja posluje pod okriljem najvećeg medija Njemačke...

U Kliničkom centru za dan 1.100 pregleda na Poliklinici i 27.000 laboratorijskih analiza

U posljednja 24 sata u Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore KCCG obavljeno je 1.117 ambulantnih pregleda, od toga, 206 u Institutu za bolesti djece...

HSF: Vraćaju se Dagnino i Verlinden

Hercegnovski strip festival (HSF) je za petnaesto izdanje manifestacije potvrdio gostovanje još dvije mega zvijezde iz svijeta stripa. Na ovogodišnje izdanje HSF-a koje je...

Najčitanije

Povezano

Objavljen konkurs za direktora Fonda: Nasilnik Šćekić ili će premijer izgurati svog kandidata?

Uprava za kadrove objavila je javni konkurs za izbor direktora Fonda za zdravstveno osiguranje. Prijave se mogu dostavljati u narednih 20 dana, navedeno je u...

Policija podnijela prekršajnu prijavu protiv Šćekića: Dopunjen i zahtjev za njegovu smjenu

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su u petak prekršajnu prijavu protiv v.d. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslava Šćekića zbog napada na zaposlenu u...

Kljajić: Šćekić da odgovori je li zloupotrijebio položaj i da li državnu imovinu tretira kao privatno vlasništvo

Od v.d. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslava Šćekića, zahtijevamo da se izjasni da li su tačni medijski navodi da je grubo zloupotrijebio službeni položaj...

Krivična prijava protiv Šćekića i 13 zaposlenih u Fondu za zdravstveno osiguranje

Zaposlena u Fondu za zdravstveno osiguranje G.R. podnijela je dopunu krivične prijave protiv v.d. direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Dragoslava Šćekića i još 13...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
08.06.2021-08:13 08:13

Šćekić je obična beranska prevara. Na javnoj sceni iz Berana su samo četnikoidi tipa Šćekić, “ljepotica” Božović u Skupštini i ona sva u crnom. Sve u svemu crnilo iz Gornjeg Zaostra.

Ha20
08.06.2021-12:30 12:30

Nema te vakcine na svijetu koja moze da unisti lopovluk koji mnogima lezi duboko u genima koji su se odgajili sa majcinim mlijekom.

Jovo Z
08.06.2021-16:18 16:18

Tek ćemo sada vidjeti što je pljačka!