Afera Atlas: Milošević i Kalamperović u pritvoru do 72 sata, bivši viceguverner negirao da je reketirao Kneževića

Bivši viceguverner Velibor Milošević saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu i određeno mu je zadržavanje do 72 sata, saznaje portal Standard. On je pred tužiocem negirao tvrdnje vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, koji ga je optužio da ga je dok je bio viceguverner, reketirao da bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka.

FOTO: Filip Filipović, standard.co.me

Uhapšeni su još i Đorđe ĐurđićVlatko RašovićElvir Kalamperović,  Almir KaluđerovićTomislav Žižić, te tri rođaka Duška Kneževića – Petar KneževićTomica Knežević i Miodrag Knežević.

Pored Miloševića, pritvor do 72 sata je određen i Kalamperoviću, dok je nakon saslušanja Tomica Knežević pušten na slobodu.

Takođe, Tužilaštvo je podnijelo krivične prijave protiv 23 lica koja su osumnjičena da su dio kriminalne organizacije na čijem je čelu, navodno, bio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Većina od njih nije još uvijek privedene jer je nedostupna crnogorskim organima, s obzirom da se nalaze u inostranstvu ili su strani državljani.

Kako saznaje Standard, tužilac je osumnjičene saslušao i zbog načina podizanja i zatvaranja nekoliko sporrnih kredita koje su pojedini privrednici podizali u Atlas i IBM banci.

Podsjećamo, Vlatko Rašović je šef kurirske službe kurirske službe Atlas grupe koji je ranije hapšen zbog sumnje da je učestvovao u pranju 100.000 dolara. On se tada branio da je zajedno sa pet vozača, po nalogu Kneževića, konvertovao novac koji je prethodno uzeo tadašnjeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

foto Filip Filipović, standard.co.me

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević optužio je Miloševića da ga je, dok je bio viceguverner, reketirao da bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka.

Duško Knežević, koji se kako sam tvrdi nalazi u Londonu i za kojim je raspisana potjernica, tvrdi da mu je bivši viceguverner Velibor Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke.

Knežević je objavio i snimak razgovora, a tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura, a da mu je prije toga, tadašnji viceguverner tražio manje iznose kako bi podmitio kontrolore u toj monetarnoj instituciji.

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je ranije rekao da su neistiniti.

U međuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da razmotriti dalji status Miloševića, koji je predsjednika Odbora direktora Univerzal Banke i izvršiti internu provjeru kontrolora CBCG u konkretnom slučaju.

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
uip
Gost
uip

prodje 30 dana i niko se ne oglasava