Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Adžić: Šćepanović privremeno rukovodi Sektorom za borbu protiv kriminala, u ponedjeljak razgovor s Brđaninom

Ministar najavio nova hapšenja

Ovo što se dešava prethodnih dana je završni udarac mafiji, dešava se čišćenje njihovih kadrova i veza iz državnih organa, prvenstveno iz Uprave policije, kazao je u Dnevniku Televizije “Vijesti” ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić odgovarajući na pitanje o posljednjim hapšenjima u Upravi policije.

U akciji je, kako je rekao Adžić, presudnu ulogu, pored Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, imao i međunarodni faktor, odnosno EUROPOL.

“Ovo je samo početak onoga što se u budućem periodu može očekivati. Možda nećemo imati ovakva imena, ali to će biti jedna vrsta preporoda naših institucija. Imaćemo jednu profesionalnu instituciju lišenu svih upliva kriminalnih struktura”, istakao je Adžić.

On je kazao da je nakon hapšenja “mali broj kancelarija zapečaćen”, te da je desetak službenika poslato kućama, kao i da će u narednom periodu biti pojačane provjere policijskih službenika.

Adžić je istakao da sektor za borbu protiv kriminala u Upravi policije nastavlja da funkcioniše nesmetano, te da će Kneževića, koji je uhapšen zbog sumnje da je dio organizovane kriminalne grupe, zamijeniti “Šćepanović iz Specijalnog policijskog odjeljenja”, privremeno do izbora novog pomoćnika, odnosno do konkursa.

Za vrijeme mandata Kneževića, kako kaže, napravljeni su najveći iskoraci u borbi protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

“Sve što se desilo u prethodne dvije godine desilo se, između ostalog, zbog njegove zasluge. Nemojmo da zaboravimo da smo u tom periodu imali najveće zapljene kokaina”, rekao je Adžić.

On je istakao da do sada on nije zaposlio nijednog policijskog službenika.

Sa direktorom Uprave policije u ponedjeljak

Komentarišući odgovornost čelnika Uprave policije Zorana Brđanina kazao je da će preispitati kompletan događaj, sve ljude koji su posredno ili neposredno uticali da određeni ljudi dođu do pozicija ispitati.

Na pitanje hoće li ga smijeniti, rekao je da će razgovarati s njim u ponedeljak i da će onda imati odgovor. On je naveo da će u Upravi policije doći do promjena.

Adžić je na pitanje da li Brđanin snosi odgovornost, naveo da ne može da govori u njegovo ime.

“Neka javnost procijeni da li snosi odgovornost. Moj je utisak da mora postojati neka vrsta odgovornosti, s obzirom na to da je dugogodišnji saradnik i prijedlog koji je davno pošao od Brđanina, ali on ne može odgovarati za svaki postupak svakog službenika”, ocijenio je Adžić.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da je najveći broj službenika Uprave policije iz perioda kada je na njenom čelu bio Veselin Veljović.

“Uprava policije broji više od 4.000 službenika, a mi imamo problem sa oko 100 do 200 službenika i ne možemo u isti kontekst dovoditi sve službenike. Imamo manji broj službenika koji radi nezakonito ili je na neki način povezan sa kriminalnim strukturama. Zašto nije fokus na određenim ljudima… vjerujem da ćemo doći i do njih”, poručio je Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve