Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Adžić: Kanala šverca u Crnoj Gori nema

''Nećemo imati milosti ni prema kome ko se ogriješio o zakon'', naglasio je Adžić

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je da kanali šverca cigareta više ne postoje u Crnoj Gori, te da su se desile istorijske zapljene cigareta i droge, značajne i za mnogo veće zemlje. On je u emisiji Link, na Radiju Crne Gore, kazao da su zadati snažni udarci i kokainskoj i duvanskoj mafiji. Adžić je ocijenio da je borba protiv organizovanog kriminala na značajno boljem nivou nego u prethodnom periodu.

“To je posljedica jednog ozbiljnog operativnog rada MUP-a i Uprave policije, ali naših međunarodnih partnera. Ocjene o vidljivom napetku nije samo moja, to je ocjena i Evropske komisije i zaista sam ponosan na ono što se uradilo i što je dominatno bila zasluga sadašnjeg premijera Dritana Abazovića“, kazao je ministar.

Na pitanje o nedavnom zločinu u Budvi, kada je ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, Adžić kaže da policija danonoćno prikuplja dokaze i radi na rasvjetljavanju tog slučaja.

“Nećemo mi zaustavii rat klanova, naša intencija je da smanjimo mogućnost da se ti obračuni dešavaju i da rasvjetljavamo nemila djela koja se dogode, kao i da pronalazimo počinioce. Pripradnici Uprave policije rade izuzetan posao, rade danonoćno, prikupljaju određene dokaze koji mogu biti korisni u rasvjetljavanju slučaja i vjerujem da možemo imati pozitivan ishod. Obračuni klanova prevazilaze granice Crne Gore, to su međunarodne kriminalne organizacije koje imaju dobru logistiku, čije finansije prevazilaze godišnje budžete policija, djeluju na teritoriji čitavog svijeta, a Crna Gora je samo jedna od destinacija gdje se njihovi sukobi dešavaju”, rekao je ministar u Linku.

Istakao je da u prethodnom periodu imamo procesuirana lica i sa “jedne, druge, treće strane”…

“Detektovali smo desetak kriminalnih grupa. Identifikovali smo neprijatelje po bezbjednost Crne Gore i radićemo kako bismo spriječili te grupe da reaguju”, poručio je Adžić.

Istakao je i da je država jača od kriminala i podsjetio na to da imamo procesuirano nekoliko policijskih službenika.

“Granica između kriminala i onih koji bi trebali da se bore protiv kriminala bila je negdje dovedena u istu ravan. Bio je veliki broj i onih koji su opstruirali policijske akcije… Uz borbu protiv organizovanog kriminala, moramo da se borimo i sa onim ostacima unutar Uprave policije koji jesu povezani sa kriminalnim organizacijama, a nijesmo ni u mogućnosti da dovedemo dvije-tri hiljade novih pripadnika i osvježimo službu…”, naveo je ministar u emisiji Radija Crne Gore.

“Nećemo imati milosti ni prema kome ko se ogriješio o zakon”, naglasio je on.

Na pitanje o radnjama koje se preduzimaju po pitanju prijetnji glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, Adžić je rekao da se preduzimaju sve radnje na zaštiti GST s obzirom na važnost i predmete na kojima on radi.

“Dodijelili smo mu dodatno obezbjeđenje i dodatu zaštitu. Od njega očekujem velike rezultate i izvjesno je da ćemo mu obezbijediti svu logističku i tehničku podršku kako bi nesmetano radio”, poručio je on.

O zadržavanju crnogorskih poslanika na granici sa Srbijom, ministar je ocijenio da je to nepotrebno i iskazao nadu da će se u narednom periodu poboljšati situacija po tom pitanju.

Slučaj Svetozara Marovića, kako je rekao, nije u nadležnosti MUP-a.

“Nadam se da će Abazović u Beogradu pokrenuti to pitanje, da će pravda biti zadovoljena i da će Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori”, zaključio je Adžić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve