Utorak, 30 Maja, 2023
Rubrika:

Adžić – Felten: Vrijedna donacija za veću sigurnost granica

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić danas je u prostorijama Ministarstva primio u posjetu Ambasadora Savezne Republike Njemačke Petera Feltena, i tom prilikom je potpisan Protokol o primopredaji osam ATV vozila namijenjenih Sektoru granične policije

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić danas je u prostorijama Ministarstva primio u posjetu Ambasadora Savezne Republike Njemačke Petera Feltena, i tom prilikom je potpisan Protokol o primopredaji osam ATV vozila namijenjenih Sektoru granične policije.

“Prijateljski odnosi između naše dvije države se između ostalog potvrđuju izvanrednom policijskom saradnjom a ova donacija Ministarstvu je dokaz istinskog povjerenja koje Njemačka ima prema bezbjednosnom sektoru Crne Gore”, istakao je Adžić.

Ambasador Felten je naveo da je državna granica ogledalo suvereniteta jedne države i da se pritisci nelegalnih migracija odražavaju na sve zemlje regiona, te da se nada da će ova donacija dovesti do veće bezbjednosti granica Crne Gore.

On je istakao kako je jasno da je prekogranični kriminal koji se odnosi na krijumčarenje narkotika, oružja i ljudi toliko organizovan da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se isti umanjio to jest neutralisao.

Adžć je kazao da pored savremene opreme još jednu ključnu stavku u odbrani granica Crne Gore predstavljaju ljudi, te će MUP i dalje posvećivati veliku pažnju obuci službenika Sektora granične policije. On se zahvalio Ambasadoru na vrijednoj donaciji i izrazio nadu da će se ovaj nivo saradnje ne samo nastaviti već i unaprijediti.

“Današnjem sastanku i primopredaji su pored Ambasadora Feltena prisustvovali : Florian Vedekind, oficir za vezu Savezne policije Njemačke, dok je ispred MUP-a pored ministra Adžića sastanku prisustvovao v.d. Generalnog direktora Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte, Sergej Mučalica, v.d. Načelnika regionalnog centra granične policije Centar Petar Šestović”, saopštili su iz MUP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
08.12.2022-19:20 19:20

Sva ta kriumcarenja dolazi u ruke..Adzica..i Dritana..ostalo znamo….