Advokat biznismena Zorana Bećirovića predao je nadležnom sudu tužbe protiv izdavača medija “Vijesti” i “Dan”, kao i protiv NVO MANS.

Dan 14.10.2019.

Prenosimo u cjelosti obraćanje advokata Zorana Bećirovića.

Već sam Vas obavještavao o žalbama koje sam uputio ombudsmanima „Vijesti“ i „Dana“ u svojstvu advokata g. Zorana Bećirovića, povodom serije članaka objavljenih u tim štampanim proizvodima u periodu od 16.09.2019. do 26.09.2019. godine, kao i povodom članka objavljenog u „Danu“ 14.10.2019. godine, u kojima je iznijeto više neistinitih tvrdnji u odnosu na mog klijenta.

Postupak medijacije preko samogegulatornih tijela nije dao zadovoljavajuće rezultate. Na žalost, više nemamo mogućnost da se u ovakvim slučajevima obraćamo Medijskom savjetu za samoregulaciju, koji u poslednih par godina ne prihvata da odlučuje po žalbama zbog povreda Kodeksa novinara Crne Gore u člancima „Vijesti“ i „Dana“, koji nijesu članovi te organizacije.

Vijesti 19.09.2019.

Zbog toga je moj klijent po prvi put odlučio da se obrati redovnom sudu, iako medijska kampanja koju protiv njega vode „Dan“, „Vijesti“ i „Monitor“, kao i NVO „MANS“, traje već više od deset godina.

Tužbe za naknadu nematerijalne štete zbog povreda časti i ugleda g. Bećirovića i njegove kompanije „Caldero Trading Limited“ su predate nadležnom sudu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve