Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Adrović: UNDP kredibilan partner dugi niz godina

Ministar Adrović je istakao da je UNDP bio kredibilan partner dugi niz godina, te da se nada da će tako biti i ubuduće

UNDP je bio kredibilan partner dugi niz godina, nadam se da će tako biti i ubuduće, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović u toku današnjeg susreta sa  stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom.

Gašparikova je, kako je saopšteno, zahvalila na dosadašnjoj saradnji sa Ministarstvom, izrazivši očekivanje da će biti nastavljena i ubuduće imajući u vidu da je djelokrug rada ovog resora od “izuzetnog značaja za građane i građanke, jer obuhvata brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva”.

“UNDP je spreman da i kroz novu fazu reforme socijalne zaštite nastavi sa podrškom Ministarstvu u sprovođenju politika socijalne zaštite. Vjerujem da ćemo kroz zajedničku saradnju i digitalizaciju obezbijediti dugoročnu održivost Socijalnog kartona i ojačati kapacitete institucija nadležnih za sprovođenje reformi. Uvjerenje UNDP-a je da je suštinski napredak moguć samo ukoliko u tom procesu nikog ne zapostavimo. Zato ostajemo posvećeni zaštiti ljudskih prava i ranjivim kategorijama stanovništva, među kojima su osobe sa invaliditetom, mladi, starije osobe i žrtve rodno zasnovanog nasilja”, poručila je Gašparikova.

Ministar Adrović je istakao da je UNDP bio kredibilan partner dugi niz godina, te da se nada da će tako biti i ubuduće.

“Politike kojim se bavi Ministarstvo su unaprijeđene zahvaljujući podršci UNDP-a u skoro svim aktivnostima. Važno je da nastavimo da sarađujemo kako bi nadograđivali dobre prakse i politike, a posebno je bila značajna vaša podrška u uspostavljanju Informacionog sistema socijalnog staranja ISSS (e-Socijalni karton), koji predstavlja važnu bazu podataka da dalju reformu sistema socijalne i dječje zaštite”, dodao je Adrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve