Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Abazović: Zaplijenjene cigarete vrijedne tri miliona, ovo je trka između dobra i zla

Dodao je da današnjom akcijom potvrđuju da se neće povući ni jedan milimetar, nezavisno koliko će trajati i protiv koga se bore

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da zaplijenjene cigarete na crnom tržištu vrijede preko tri miliona eura. Poručio je da je šverc cigareta u Crnoj Gori klinički mrtav i da je ovo pokušaj da se nanese šteta Vladi. Kazao je da se neće povući ni milimetar u ovoj borbi.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović stigao je u Slobodnu zonu Luke Bar nakon što je obavljena još jedna zapljena milionski vrijednih švercovanih cigareta.

“Ovo je nastavak totalnog dezavuisanja i nanošenja velikih finansijskih problema onima koji se bave švercom cigareta. Šverc cigareta je klinički mrtav, ovo je pokušaj da se nanese šteta Vladi Crne Gore. Ovo je trka između dobra i zla, poštene i nepoštene Crne Gore. Ovo je dokaz da se nećemo povući ni milimetar”, kazao je on.

Riječ je oko 5.000 paketa i svi uslovi su stečeni da se sve može javno uništiti, kazao je direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

“Pozvaćemo ljude iz međunarodne zajednice da prisustvuju uništavanju cigareta. Protiv Vlade se vodi hibridni rat i sada nas pokušavaju da prikažu kao dio kriminalne grupe”, kazao je on.

Istakao je da sumnjaju ko stoji iza ove pošiljke.

“Roba je stigla brodskim putem, a pokušali su da je transportuju u Srbiju. Pošto nije prošla, vraćena je u Crnu Goru. Pratili smo robu i čekali da se ukrca na brod, ali to nije učinjeno”, kazao je on.

Milošević je kazao da je država inkasirala 15 miliona od legalne prodaje cigareta.

“Da cvjeta šverc, promet bi padao. Ozbiljni su to igrači, ali ozbiljni smo i mi”, kazao je on.

Odgovarajući na pitanja novinara, Abazović je rekao da je za njega kompliment to što je predsjednik Milo Đukanović kazao da nema toleanciju za slobodu izražavanja i da je ambijent za medije nikada gori.

“To je za mene kompliment kada mi kaže gospodin Đukanović. U njegovo vrijeme su novinari ubijani, bacane su bombe na redakcije. Oni pokušavaju da prikažu nas kao sebe, da sve kriminalizuju, pa da ljudi kažu-svi su isti. Mislim da treba i on da odgovara”, rekao je premijer.

On je priznao da daju previše pažnje medijima, koje, kako tvrdi, finansira organizovani kriminal.

Foto: Screenshot/Facebook

Abazović je istakao da se šverc cigareta nije pojavio prije dvije godine.

“Što ga oni nisu suzbili? Jer tan novac od šverca je finansirao izborne kampanje. Taj novac je služio za kupovinu duša u Crnoj Gori. To se više neće desiti. Ja ću dati svoju dušu da se to više ne desi”, istakao je on.

On je objasnio da se papirima prave mahinacije u Luci Bar da brodovi odlaze i dolaze, a ustvari se cigareete zadržavaju i šalju dalje u zemlje Balkana i Evrope.

“Zato međunarodni partneri žele da nam pomognu, jer te cigarete idu i kod njih”, rekao je Abazović.

Milošević je objasnio da imaju zakonsku potporu i da unište cigarete i da ih prodaju čak i bez novog Lex specialisa.

“Spreman sam da odgovaram lično, moralno i materijalno”, kazao je on.

Iz Vlade je sinoć potvrđeno da je u Luci Bar ponovo zaplijenjeno nekoliko miliona vrijednih nelegalnih duvanskih proizvoda.

U pitanju su duvanski proizvodi bez akcizne markice koje je zaplijenila Uprava prihoda i carina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
07.09.2022-11:03 11:03

Plijeni po treći put već zaplijenjene cigarete, ka što su Demokrate hapsile onoga iz Nikšića…

Kotor
07.09.2022-16:48 16:48
Reply to  COL

Col – budi siguran da će ih ova bitanga ponovo zaplijeniti. Reče prije “šverc cigareta iz Luke Bar je klinički mrtav”. Ništa spalili nijesu no će za koji dan ponovo a možemo očekivati senzacionalnu zaplijenu kokaina ovih dana. Koliko beše ono u Mojanoviće i Voli? E vidjećemo koliko će odvojiti i opet zaplijeniti i tako zadati smrtan udarac mafiji. Možda nam cetinjski uraši prirede iznenadjenje pa opet složno za ovu ološ

BobZekovic
07.09.2022-13:35 13:35

Brate Abaze, folirantu jadni, sad već jadno yvučiš. Niko ti ništa ne vjeruje, jer si pročitan kao ekstremni neprijatelj i glupavi pion u korpusu onih zaduženih za ubijanja Crnogorskog bića i države Crne Gore. JADO JADNI!

Marina
07.09.2022-16:29 16:29

Kandiduje sam sebe za premijera.

džudović
07.09.2022-18:29 18:29

Zna li se ko je vlasnik tih cigareta? Dritanga samo sumnja i bez dokaza optužuje. Objašnjenje sa Đukanovićem je za maloumne dobro. Dritango, nije Đukanović ubijao novinare ni bacao bombe na redakcije, nije nikada prijetio novinarima a ti Dritango prijetiš li prijetiš! Kad pominješ ubijanje i bacanje bombi ne bi bilo loše da popričaš sa ovima sa kojima si bio u koaliciji ili ćeš biti.

Cetinje
07.09.2022-18:55 18:55

Reče li ovaj cirkusant tri miliona eura,e sitnica klovnu Vučića pri one tvoje 21 te dobi da izliječiš obraz,no nikada,tvoj obraz je “rikverc”ka popu Mićoviću cjelivajte jedan drugoga.