Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Abazović o smjenama u Ispitnom centru: Ne znam zašto se to ranije nije desilo

''Ko nije spreman da preuzme odgovoronost neka ide kući i ne znam zašto se to ranije nije desilo'', rekao je on

Premijer Dritan Abazović kazao je da je dao ovlapšenja Ministru prosvjete da smijeni direktoricu Ispitnog centra Draganu Dmitrović, kao i Upravni odbor Ispitnog centra koji predvodi Valentina Radulović, nakon što je više stotina maturanata dobilo nula bodova na ispitu iz maternjeg jezika. Razloga je više, kaže odlazeći premijer.

-Prvo – loše planiranje djece na odlaske na olimpijade iz fizike, matematike, drugih oblasti. Drugo, svaljivanje krivice na neke druge ljude, sada problemi sa maturskim ispitima. Ko nije spreman da preuzme odgovoronost neka ide kući i ne znam zašto se to ranije nije desilo – rekao je on.

Potvrdio je da je na upit ministra prosvjete Miomira Vojinovića, dao zeleno svjetlo se oni smjene.

-Vrijeme je da biramo druge ljude da rješavamo probleme, ko ne želi da radi ko ima neku drugu ambiciju, ne može je ostvarivati preko djece Crne Gore – dodao je Abazović.

Podsjećamo, direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović smijenjena je na telefonskoj sjednici Vlade, potvrđeno je nezvanično portalu Pobjeda iz Vlade.

Takođe, smijenjen je i Upravni odbor Ispitnog centra koji predvodiValentina Radulović, nakon što je više stotina maturanata dobilo nula bodova na ispitu iz maternjeg jezika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve