Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Abazović i Medoks potpisali Memorandum iz oblasti sajber bezbjednosti

Kako se navodi, britanska Vlada će pomoći Crnoj Gori u sprovođenju mjera za jačanje odbrane i pružanje podrške u vezi sa tekućom implemenatacijom osnovnih servisa i cjelokupnom zaštitom sajber kapaciteta

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i britanska ambadorka Karen Medoks potpisali su Memorandum o razumijevanju u ime britanske i crnogorske Vlade o podršci u oblasti sajber bezbjednosti.

“Potpisivanje ovog Memoranduma ima za cilj da dvije države sarađuju i koordiniraju u cilju jačanja kapaciteta i sposobnosti Crne Gore u odbrani od sajber napada”, saopšteno je iz kabineta Abazovića.

Naime, kako se navodi, britanska Vlada će pomoći Crnoj Gori u sprovođenju mjera za jačanje odbrane i pružanje podrške u vezi sa tekućom implemenatacijom osnovnih servisa i cjelokupnom zaštitom sajber kapaciteta.

“U kontekstu potpisivanja današnjeg Memoranduma, Abazović se zahvalio na kontinuiranoj podršci u razvoju izvrsnosti sajber bezbjednosti koju Ujedinjeno Krajevstvo pruža Crnoj Gori, dodajući da Vlada radi na unapređenju svih dosad manje razvijenih sektora u državi, u čemu IT zauzima važno mjesto”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve