Iz Pokreta za promjene saopšteno je da državna firma Montenegro Airlines otpušta 10 radnika koje, kako kažu, godinama drži na ugovorima na određeno i koji su po zakonu stekli pravo na stalno zapošljavanje.

 

“Zar nije premijer i potredsjednik DPS Duško Marković najavio da će se se boriti sa život svakog čovjeka”, pitaju iz PzP-a.

Pitaju, takođe, i zašto nije prihvaćen prijedlog DF-a da se limitiraju cijene osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava, ljekova i medicinskih sredstava i opreme u toku vanrednog stanja.

“Ako treba da se otpušta iz javnog sektora zar nije trebalo da se objave kriterijumi i da sve bude pošteno i transparentno,” pitaju oni.

Iz te partije poručuju da bi Vlada trebalo da se ugleda na program predsjednika SAD Donalda Trampa koji je zaštitio sve porodice, nezaposlene, nove nezaposlene, male i srednje firme.

“Predsjednik Tramp je u okviru svoga programa pomoći obezbjedio da se, fizička lica kvalifikuju za čekove od 1.200$ i vjenčani parovi koji zajedno podnose zahtjeve kvalifikuju za čekove od do 2.400$, sa dodatnih 500$ za svako dijete ispod 17 godina,” navodi se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve