PLJEVLJA: ĐUKANOVIĆ: Ono što je CG dostigla za 20 godina, druga bi se država, da to postigne za vijek, smatrala uspješnom (VIDEO)

0

Svaka država koja bi i za vijek dostigla ono što je Crna Gora za 20 godina smatrala bi sebe uspješnom, kazao je predsjednik DPS-a Milo Đukanović na konvenciji u Pljevljima.

-Iako je danas najrazvijenija ekonomija u regionu, Crna Gora je zajedno sa ostalim balkanskim zemljama, zahvaljujući dosadašnjim tumaranjima van evropskim bespućima ozbiljno zaostala u razvoju za razvijenim evropskim zemljama. No, uprkos tome, rezulatima od sticanja nezavisnosti i te kako se možemo pohvaliti.Za prvu deceniju od obnove nezavisnosti smo udvostručili plate, obezbijedili šest milijardi stranih investicija, povećali standard građana. Crna Gora se dinamično kreće i to može da registruje svako ko iole ozbiljnije prati ekonomska i društvena kretanja u Crnoj Gori – kazao je lider najjače Demokratske partije socijalista.

Đukanović je kazao da Koalicija DPS, BS i SD imaju sve uslove za pobjedu u Pljevljima, istakavši da im u tome puno pomaže politička konkurencija.

-Imamo iskustva u Pljevljima i cijeloj Crnoj Gori sa njihovom odgovornosti prema lokalnim interesima. Kako su upravljali i kako danas upravljaju Budvom – dobro vidite. Za njih je lokalna vlast je plijen koji treba podijeliti nema nikakvih zajedničkih interesa, a najmanje interesa za razvoj grada. Ogromne su razlike i svađe među njima, a jedino što ih održava je strah od nas i želja da podijele plijen. Da li Pljevlja treba da dozvole grešku vidjevši kako danas prolaze Budva i Kotor. To Pljevljaci sebi neće dozvoliti – istakao je Đukanović.

Nosilac liste Koalicije DPS- SD-BS Mirko Đačić, aktuelni predsjendik Opštine Pljevlja, kazao su u sadašnjem mandatu radili u interesu građana.

-Nije nas interesovao lični već isključivo opšti interes. Sa pažnjom dobrog domaćina angažovanošću i kroz punu saradnju sa Vladom uradili smo više u protekle tri godine nego predhodne vlasti naših oponenata za tri mandata. Smanjili smo dug Opštine Pljevlja, vratili zatečene kredite i sve što smo korisno uradili uradili smo bez i jednog eura kredita. Sada Vam obećavam da ćemo i ovoga puta pobijediti – poručio je Đačić.

izvor:PinkM

Komentari

avatar